Het belang van visuele communicatie voor jouw onderneming

Het belang van visuele communicatie voor jouw onderneming

De meeste mensen denken in beelden en 30% van onze hersencapaciteit wordt gebruikt voor visuele taken. Nog voordat de mens kon lezen en schrijven communiceerde hij al met beeld. Mensen verwerken een beeld 60.000 keer sneller dan tekst. Over het algemeen onthouden we 80% van wat we zien en maar 20% van wat we lezen. Het belang van visuele communicatie voor jouw onderneming is dus groot.

Goede visuele communicatie maakt je boodschap sterker en kan zowel de online als offline vindbaarheid en zichtbaarheid van je onderneming vergroten. En als je de aandacht van je doelgroep weet te trekken, wek je hun interesse, creëer je een drang en zet je aan tot actie.

Naast aandacht trekken wil je natuurlijk ook producten of diensten verkopen. Bij een advertentie met beeld is de kans 85% groter dat consumenten overgaan tot een aankoop dan bij een boodschap zonder beeld. Het is zeer belangrijk dat je op het juiste moment in het koopproces het juiste beeld toont. Met een sterke visuele zichtbaarheid en gerichte campagnes kun je echt een verschil maken.

En met een beeld kan je meteen een emotie oproepen. Elke keer dat mensen met jouw merk in aanraking komen wil je dat mensen de juiste beleving en een goed gevoel krijgen Een eigen uitstraling en herkenbaarheid zijn daarbij van belang en dat ontstaat niet zonder pakkend beeld. En met een eigen uitstraling kun je het gevoel van mensen beïnvloeden en ook echt iets bereiken.

Maar waarom lappen tekst gebruiken als je het verhaal ook in beeld kan vatten? Door onze hectische levens, bewegende reclames en het opkomen van het internet en social media raken we ook steeds meer gewend aan het snel scannen van beelden. Het is daarom nog belangrijker om unieke en visueel interessante content te creëren. Goed ontworpen en visueel interessante communicatie is dus ook vele malen effectiever.

Het belang van visuele communicatie voor jouw onderneming mag dus niet onderschat worden. Een aantal tips voor een doeltreffend design:

1. Bouw je visuele identiteit op met je doelgroep als uitgangspunt en met jouw bedrijf als basis. Zorg daarom voor een goede huisstijl als basis van al jouw visuele uitingen.

Lees ook: Het belang van een goed huisstijl voor uw organisatie

2. Gebruik geen 13-in-een-dozijn-stockfoto’s maar creëer visueel interessante en unieke content, want jouw bedrijf is uniek en dat betekend dat jouw visuele communicatie dat ook moet zijn.

3. Voer je visuele identiteit consistent door op al je off- en online verspreidingskanalen.

4. Zorg voor een inhoudelijke boodschap en stem deze af op je visuele content en omgekeerd.

5. Wees niet bang om op te vallen!

Wil je ook pakkende visuele communicatie voor jouw bedrijf of meer weten over het belang van visuele communicatie voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.

-M

Disclaimer: Houd er rekening mee dat we zoekwoorden gebruiken om de vindbaarheid te verbeteren, waardoor sommige zinnen mogelijk minder vloeiend klinken.