Sally’s Salads

Huisstijl ontwerp

Sally's Salads, logo, Mixus studio

Sally’s Salads is een take-away saladebar in de Rotterdamse Markthal die een alternatief biedt voor de ongezonde, snelle hap. Gezond fastfood dus.

Aan ons de vraag om een pakkende visuele identiteit te creëren voor deze nieuwe start-up.

Belangrijk is dat de identiteit een simpele, gezonde en snelle uitstraling heeft zonder er goedkoop uit te zien. Omdat de onderneming in de toekomst uit wilt breiden moet een eigenzinnige en tijdloze basis gecreëerd worden.

Met een van te voren vastgesteld kleurenpalet door de klant hebben we een visuele identiteit gecreëerd die alle kernwaarden naar voren laat komen.

Iconen hebben een grote rol binnen de huisstijl van Sally’s Salads. Alle iconen zijn handgetekende en uniek. De eigen illustratieve stijl geeft de saladebar een eigen karakter, maar zorgt ook voor een duidelijke beeldtaal welke zorgt voor de snelle doorstroom die je bij een fastfoodketen kan verwachten.

Sally's Salads, gedrukte uitingen, Mixus studio

Sally's Salads, maaltijd, Mixus studio

Deze huisstijl-elementen komen terug in een groot deel van de visuele communicatie. Het logo heeft een simpele basis.

Sally’s Salads is geboren uit de frustratie over het gebrek aan gezond en betaalbaar eten in Rotterdam. Healthy fastfood is in Nederland ondervertegenwoordigd: wil je snel en betaalbaar, dan blijft er een handjevol fastfoodketens over; wil je gezond, dan heb je meer tijd en geld nodig. De ondertitel ‘Live fast, eat healthy’ richt zich daarom op mensen die geen tijd hebben om uitgebreid te koken, maar wel een gezonde maaltijd willen eten.

Sally’s Salads werkt met een 4 stappenplan, zodat de klant zelf zijn of haar favoriete salade samen kan stellen. Een duidelijk en overzichtelijk menu is dan ook van groot belang. In de Rotterdamse Markthal is circa 60 procent van de bezoekers toerist en Rotterdam kent meer dan 157 verschillende nationaliteiten.

Daarom is gekozen voor overwegend Engelstalige communicatie. De menu’s hebben een krachtige lay-out en zijn door gebruik van de iconen, ongeacht de nationaliteit door iedereen te begrijpen.

Ook de website van Sally’s Salads is tweetalig en heeft een duidelijke en simpele basis. De teksten zijn geschreven met zoektermen die door middel van een zoekwoordenonderzoek zijn verkregen. Zo is Sally’s Salads ook online goed te vinden.

Sally's Salads, website, Mixus studio

Om Sally’s Salads ook op social media zichtbaar te maken hebben wij de eerste twee maanden het Facebook en Instagram account onderhouden. Door middel van sterke fotografie, ontwerpen, slogans en een eenduidige stijl hebben we een trouwe volgers weten te bereiken en hebben we Rotterdam kennis laten maken met Sally’s Salads.

Sally's Salads, social media, Mixus studio

     Sally's Salads, saladebar, Mixus studio

Sally's Salads, social media, Mixus studio

Sally's Salads, social media, Mixus studio

Open je binnenkort ook een restaurant in Rotterdam en omstreken en wil je ook een huisstijl laten ontwerpen? Is jouw onderneming aan vernieuwing toe? Of wil je meer weten of dit project? Neem dan contact met ons op.

“Door mijn samenwerking met Mixus studio heeft mijn merk een echte identiteit gekregen waar ik super trots op ben. De dames van Mixus zijn zeer creatief, denken goed mee, zeer professioneel en enorm goed in wat zij doen! Zij begrepen precies waar ik heen wilde met dit merk en hebben dat perfect toegepast in de praktijk. Ik kan geen beter resultaat wensen. Ik heb mijn frisse en succesvolle start mede aan Mixus te danken!”
M. Goren, Sally’s Salads