Neem contact met ons op
info@mixusstudio.com

 

010 – 760 35 68

Hoe bedenk je een goede naam voor je horecaonderneming?

Bij een goede horecaonderneming hoort natuurlijk ook een sterke bedrijfsnaam. En waar je vroeger gewoon koos voor je naam en/of achternaam, moet je nu vaak een stuk creatiever zijn om op te vallen. Maar hoe bedenk je een goede naam? Hier zijn een aantal tips die je kunnen helpen:

Houd het persoonlijk

Er is niets moeilijker dan een naam voor je eigen horecaonderneming verzinnen. Toch ken jij jouw bedrijf van binnen en van buiten. Jij kent de ziel van jouw horecaonderneming het beste. Als je de ziel van jouw bedrijf een naam weet te geven, dan kun je dit ook uitstralen naar jouw klanten.

Duidelijkheid

Een duidelijke naam is van groot belang. Dit wilt overigens niet zeggen dat het kort en bondig moet zijn, maar het moet iets zeggen over het bedrijf. Vergeet hierbij niet om creatief te zijn.

Emotie

Emotie is goed! Als je naam emotie oproept, heb je de aandacht van jouw (potentiële) klant al te pakken. Humor is een aanrader.

Laat je niet beïnvloeden door trends:

Het is nooit handig om te veel mee te gaan met trends, want trends veranderen. Kies liever voor een tijdloze naam die over 10 jaar nog steeds relevant is.

Tijdloos is goed

Vind je de naam over 10 jaar ook nog leuk? Kies een naam die niet snel gedateerd raakt.

Sluit de naam aan bij jouw doelgroep:

Zorg dat de naam jouw doelgroep aanspreekt. Een naam voor een kroeg kan anders zijn dan voor een sterrenrestaurant.

Internationale groei

Als je internationaal wilt groeien, let dan op of de naam in andere talen goed uit te spreken is en cultureel geaccepteerd wordt.

Wees niet te specifiek

Denk aan de toekomst en kies geen naam die te specifiek is voor je huidige diensten of producten.

Maak het niet te ingewikkeld

Zorg dat de naam makkelijk te onthouden en te schrijven is. Creativiteit is belangrijk, maar voorkom verwarring.

Last but not least

Controleer of de gewenste domeinnaam beschikbaar is, of de naam al bestaat en of het niet te veel lijkt op een naam die concurrenten gebruiken.

Wil je hulp met het verzinnen van een goede naam voor jouw horecaonderneming? Ben je op zoek naar pakkende visuele communicatie voor jouw bedrijf of wil je meer weten over het belang van visuele communicatie voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.