Hoe je zorgt dat klanten jouw horecaonderneming binnen stappen

Hoe je zorgt dat klanten jouw horecaonderneming binnen stappen

Overal in de randstad schieten horecaondernemingen als paddenstoelen uit de grond. In onze thuisstad Rotterdam opent de ene onderneming na de andere. Meer ondernemingen betekent ook meer concurrentie. Klanten die opzoek zijn naar een leuke plek om wat te eten zullen er echter maar één uitkiezen waar ze hun geld zullen uitgeven. Hoe zorg je dat klanten juist kiezen voor jouw horecaonderneming?

Visuele identiteit
Door een sterke en unieke visuele identiteit of horeca huisstijl kan je zorgen dat klanten jouw zaak verkiezen boven die de concurrent aan de overkant van de straat. Een visuele identiteit bestaat uit een logo ontwerp, huisstijl-elementen en typografie. Het is de basis voor al je visuele uitingen en zorgt ervoor dat jouw horecaonderneming zichtbaar is voor (potentiële) klanten.

Lees hier meer over Het belang van visuele communicatie voor jouw onderneming

Het is belangrijk om origineel en vernieuwd te zijn. Ik zie het vaak genoeg gebeuren. Er is een nieuwe horeca-hit in de stad. Deze zaak zit iedere avond volgeboekt. Het duurt dan niet lang voordat (vaak nieuwe) concurrenten op het toneel verschijnen. Er is niks mis met een beetje concurrentie, maar het gaat vaak mis bij kopieergedrag.

Ze gebruiken vergelijkbare kleuren en andere huisstijl elementen en ook het interieur is duidelijk niet origineel. Omdat de nieuwkomers het succes van de horeca onderneming hebben gezien denken zij dat ze precies hetzelfde moeten doen om ook succesvol te kunnen zijn. Meestal loopt dit niet goed af en moeten de nieuwkomers de deuren al snel weer sluiten.
Er is altijd plek voor meerdere pizzeria’s, maar degene die een unieke uitstraling hebben zullen het vaak winnen van de concurrentie.

Investeren in goed design levert ook geld op, lees hier hoe.

Offline promotie
Met de visuele identiteit als basis kan je alle off- en online visuele uitingen maken die je maar kunt verzinnen.
Hoewel heel veel promotie tegenwoordig online plaats vind, merken we dat juist in de horecasector heel veel offline methodes nog erg goed werken. Flyers, advertenties, take-out menukaarten, stempelkaarten, flyers en posters zijn effectief en kunnen ervoor zorgen dat je de aandacht trekt van jouw klanten.

Met een mooi poster-ontwerp voor de deur kan je bijvoorbeeld een nieuw gerecht of een special goed uitlichten. De uitstraling kan je met het ontwerp makkelijk aanpassen. Gaat het om een zomerse salade of een winterse paddestoelenschotel met een poster kan je makkelijk de juiste sfeer neer zetten. Hoe meer je deze uitingen uitbreid hoe beter. Een bezoek aan jouw horeca onderneming moet een complete beleving zijn.

Online promotie
Ook online valt er veel te winnen voor een horecaonderneming. Zorg bijvoorbeeld voor een overzichtelijke website en up-to-date social media pagina’s. Heb je geen tijd om deze te onderhouden, zorg dan dat iemand dit voor je kan doen.

Als je laatste post van een aantal maanden geleden is zullen klanten al snel denken dat jouw horecaonderneming niet meer bestaat. Hetzelfde geldt als je geen online aanwezigheid hebt.
Daarnaast kan je overwegen om te werken met online advertenties (SEA).

Ook Mixus studio bied social media onderhoud voor horeca ondernemingen: zie hier onze tarieven

Lees ook: Hoe laat ik mijn website opvallen 10 tips voor een goed webdesign

Tip: Zorg uiteraard ook bij de uitingen dat dit weer binnen de visuele identiteit of huisstijl gebeurt, de consistentie zorgt voor herkenbaarheid.

Wil je ook dat klanten jouw horeca onderneming sneller binnen stappen? Ben je opzoek naar pakkende visuele communicatie voor jouw bedrijf of wil je meer weten over het belang van visuele communicatie voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.

-M

Disclaimer: Houd er rekening mee dat we zoekwoorden gebruiken om de vindbaarheid te verbeteren, waardoor sommige zinnen mogelijk minder vloeiend klinken.