Hoe laat ik mijn website opvallen? 10 tips voor een goed webdesign.

Hoe laat ik mijn website opvallen? 10 tips voor een goed webdesign.

De vorige keer heb ik je 10 tips gegeven om een verouderde website te herkennen. Maar hoe moet je dan wel je website laten opvallen? Je ziet het vaak. Aan de ene kant de super creatieve websites waar je door de bomen het bos niet meer ziet of aan de andere kant zie je websites die hoog scoren in Google en geen gevoel oproepen, maar alleen een online reclamefolder lijken.
Om een website aantrekkelijk te maken is een combinatie van beide nodig. Het is immers het online visitekaartje van jouw bedrijf. Maar wat is de goede mix? Waar moet een goed webdesign aan voldoen?

Lees hier 10 punten voor een goed webdesign:

1. Onderscheidend design
Het design van je website moet zowel aantrekkelijk zijn als bij de identiteit van jou of je bedrijf passen. Jouw identiteit is uniek, dus straal dit uit op je website door middel van je huisstijl. Vergeet niet dat het design vooral je doelgroep moet aanspreken, dus gebruik elementen die daarbij passen. Jongeren houden bijvoorbeeld van een heel andere stijl dan senioren. Neem hierin ook de teksten mee. Zorg dat deze niet alleen conversiegericht geschreven zijn, maar ook de doelgroep aanspreken.

2. Duidelijkheid
Een overzichtelijke menu waarmee men goed kan navigeren. Je kunt niet verdwalen op de website, doordat steeds duidelijk is waar je je binnen de website begeeft. Zorg dat bezoekers binnen een oogopslag weten waar jouw website over gaat.

4. Snelheid
Zorg altijd dat je website snel is. Het internet is een snel medium en als mensen lang moeten wachten op content zullen ze website ook snel verlaten.

5. Vertrouwen
Het is erg belangrijk om vertrouwen uit te stralen. Vertel daarom jouw verhaal en wees open met contactgegevens.

6. Kleur
Je kan de juiste toon zetten op jouw website door middel van kleur. Een website met neutrale kleuren zoals wit en zwart komt bijvoorbeeld duurder en professioneler over en een website met de kleuren rood en geel zorgt vaak voor wantrouw en afkeer.
Rood en oranje zijn de meest gebruikte kleuren voor buttons. Dit komt ook doordat rood zorgt voor het versnellen van ons hartritme en oranje een agressieve kleur is. Het is ieder geval van belang dat buttons opvallen en contrasterende kleuren bevatten. Lees meer over De kracht van kleur

7. Leesbaarheid
Teksten op websites zijn vaak langdradig en slecht leesbaar. Zorg daarom voor een prettige grootte. Iets wat op drukwerk vaak groot lijkt lees op een scherm wel prettig. Tevens zijn de regelafstand en regellengte van belang voor een prettige leesbaarheid. Gebruik ook kleuren met een hoge luminantie ratio zoals donkerblauw of zwart. Als we kijken naar een gemiddeld persoon dan geeft hij of zij de voorkeur aan donkere teksten lezen op een lichte achtergrond.

8. Actie
Jouw website moet tot actie leiden. Dat wil zeggen, je website is uitnodigend genoeg, waardoor mensen geïnteresseerd raken in jouw product of dienst.

9. Blijf in beweging
Houd je website in beweging. Upload regelmatig nieuwe content en zorg dat je blog post nooit verouderd zijn. De kans dat een bezoeker denkt dat de website niet meer actief is, is dan groot.

10. Conversie verhogend design
Een succesvolle website wordt goed gevonden in zoekmachines en heeft een hoog conversiegehalte. Dus de bezoekers gaan tot actie over.

Wil je meer weten over een website ontwerp of wil je een professionele website laten maken?
Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.

-M

Disclaimer: Houd er rekening mee dat we zoekwoorden gebruiken om de vindbaarheid te verbeteren, waardoor sommige zinnen mogelijk minder vloeiend klinken.