Neem contact met ons op
info@mixusstudio.com

 

010 – 760 35 68

Meer Winst door Goed (Grafisch) Design

Onderzoek heeft aangetoond dat een product meer financieel succes heeft wanneer er veel aandacht wordt besteed aan het (grafisch) ontwerp tijdens de ontwikkeling ervan. Dit onderzoek, een primeur in Nederland, toont voor het eerst het verband aan tussen investering in design en commercieel rendement.

Het wetenschappelijk onderzoek genaamd ‘Effectiviteit van Design’, geïnitieerd door de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en gefinancierd door Stichting Pictoright en het ministerie van Economische Zaken, werd uitgevoerd door de Erasmus Universiteit en de TU Delft. Vierhonderd managers van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren namen deel aan het onderzoek.

Belangrijke conclusies uit het onderzoek zijn:

1. Groter Succes

Het succes van een nieuw product is groter wanneer er veel aandacht wordt besteed aan design tijdens de ontwikkelingsfase, en wanneer ontwerpers bij het proces worden betrokken.

2. Meer Verkoop

De financiële prestaties van een nieuw product waarbij veel aandacht is voor zowel experience design als functioneel design, zijn gemiddeld ongeveer 20% beter dan die van producten met een gemiddelde aandacht voor beide designaspecten.

3. Meer Vrijheid voor de Ontwerper

Ontwerpers kunnen innovatiever zijn wanneer ze meer vrijheid krijgen om ideeën te verkennen die buiten het project vallen.

4. Betere Kwaliteit

Designinnovatie op het gebied van beleving en functionaliteit heeft een positief effect op de kwaliteit van een product.

5. Samenwerking

Sterke betrokkenheid van opdrachtgevers heeft geen positief effect op de ervaringskwaliteit van een nieuw product. Dit kan komen doordat ontwerpers zich meer richten op innovatie, terwijl klanten zich vooral richten op bekende productkenmerken en functionaliteit.

6. Een Sterk Imago

Het betrekken van ontwerpers bij de ontwikkeling van de website of huisstijl van een bedrijf versterkt het imago van het bedrijf op verschillende gebieden zoals maatschappelijke verantwoordelijkheid, emotionele aantrekkelijkheid, financieel succes en goed werkgeverschap.

Goed design draagt dus daadwerkelijk bij aan het succes van een onderneming.

Wil je meer weten over de positieve effecten van design voor jouw bedrijf of wil je een professionele huisstijl laten ontwerpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.