Grafisch ontwerpbureau uit Rotterdam

Mixus Studio is een toonaangevend grafisch ontwerpbureau gelegen in Rotterdam. Wij hebben een dynamisch team van deskundigen op het gebied van ontwerp, ontwikkeling en productie die zich inzetten om een compleet beeld van jouw bedrijf of organisatie te creëren. Of het nu gaat om een horeca-onderneming, een klein bedrijf, een school, een kantoor of een non-profit organisatie, wij staan klaar om jou te helpen.
Onze missie is om jouw boodschap over te brengen, op te vallen, jouw visuele identiteit te bepalen en deze zowel intern als extern uit te dragen. Dit zorgt voor een voltooid merkbeeld en een onvergetelijke beleving voor jouw klanten. Laat ons jou helpen om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen!
We doen dit door middel van:
Huisstijl ontwerp / visuele identiteit ontwerp
Print ontwerp
Interieur ontwerp
Ben je dus opzoek naar een nieuw logo ontwerp, aantrekkelijke menukaarten of een bruisend interieur voor jouw onderneming en meer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Mixus studio, Rotterdam

Werkwijze

In onze werkwijze hanteren we over het algemeen een proces van drie fasen, waarbij we procesmatig, samen met onze klanten streven naar een uniek en doeltreffend eindresultaat.

Briefing:
Het proces begint met een briefing, waarin we indien mogelijk samenkomen met de opdrachtgever om de doelstellingen, verwachtingen, en eisen van het project te begrijpen. Tijdens deze fase worden ook specifieke details besproken, zoals de doelgroep, het beoogde doel van het ontwerp, en eventuele specifieke voorkeuren van de opdrachtgever.

Offerte:
Op basis van deze informatie zullen wij een heldere offerte opstellen. Deze offerte omvat een beschrijving van de aangeboden grafische ontwerpdiensten, waaronder maar niet beperkt tot logo-ontwerp, branding, illustraties, en lay-outontwerp. We zullen de doelstellingen van het project beschrijven, waarbij we streven naar een helder begrip van de verwachtingen.

Daarnaast zullen we een schatting maken van het benodigde aantal uren op basis van ons ontwerp-of DTP-tarief. en dit vertalen naar een overzichtelijke projectprijs. Op deze manier streven we ernaar klanten te behoeden voor onvoorziene kosten en hen een transparante kijk te bieden op het financiële aspect van het project. Eventuele indicatieve kosten als bijvoorbeeld kosten voor stockfotografie of drukwerk kunnen ook worden opgenomen.

Onderzoek en Analyse:
Na de briefing en akkoord op de offerte gaan we van start. Allereerst voeren we onderzoek uit. Dit kan concurrentieanalyse, marktonderzoek, en een grondige analyse van de opdrachtgever’s merkidentiteit omvatten. Het doel is om een goed begrip te krijgen van de context waarin het ontwerp zal worden gebruikt.

Fase 1 – Conceptontwikkeling
Op basis van de verzamelde informatie beginnen we met het ontwikkelen van 3 conceptontwerpen. Hiervoor werken we met de Adobe Creative Cloud, bestaan uit:
-Adobe Photoshop: Voor het bewerken en manipuleren van afbeeldingen.
-Adobe Illustrator: Voornamelijk gebruikt voor illustraties.
-Adobe InDesign: Specifiek ontworpen voor het opmaken van pagina’s, zoals boeken, tijdschriften en brochures.
Het doel is om verschillende creatieve benaderingen te verkennen die kunnen worden ontwikkeld tot volledige ontwerpen. We presenteren de ontwikkelde concepten aan de opdrachtgever door middel van een presentatie in PDF. We laten de concepten en de motivatie hiervoor digitaal zien en illustreren hoe voorstellen er uit kunnen gaan zien in de uitwerking. Tijdens deze presentatie (fysiek of digitaal) worden de keuzes en overwegingen achter elk concept toegelicht. De klant geeft feedback, en op basis daarvan kunnen we de gekozen concepten verder verfijnen of aanpassen.

Fase 2 – Ontwikkeling en Uitwerking
Na goedkeuring van de concepten gaan we verder met de ontwikkeling en uitwerking van het gekozen concept.
Hierna vind er een tussentijdse evaluatie plaats. We delen de voortgang met de opdrachtgever en bespreken eventuele aanpassingen die nodig kunnen zijn voordat het ontwerp wordt afgerond.

Fase 3 – Definitieve Presentatie:
Het voltooide ontwerp wordt aan de klant gepresenteerd. Eventuele laatste aanpassingen worden besproken en doorgevoerd voordat het definitieve ontwerp wordt goedgekeurd.

Oplevering:
Zodra het ontwerp is goedgekeurd, leveren we de benodigde bestanden en/of materialen op in de gewenste bestandsformaten. Dit kan zowel digitaal als gedrukt zijn.

Daarnaast bieden wij, tegen een meerprijs, een uitgebreid huisstijlhandboek aan waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe de huisstijl consistent toegepast kan worden. Hiermee garanderen we niet alleen een succesvol ontwerp, maar ook een consistente en herkenbare visuele identiteit voor het bedrijf.

Begeleiding:
We begeleiden het ontwerp van begin tot eind, inclusief de eventuele praktische toepassing ervan. Of het nu gaat om visitekaartjes, posters, menukaarten, of een wandontwerp, we zorgen ervoor dat het ontwerp tot zijn recht komt op elk gewenst medium. We onderhouden nauw contact met drukkers, producenten en monteurs om de kwaliteit te waarborgen.
Kosten
Onze tarieven zijn hier te vinden.