Basisschool de Meer

Print

Voor de basisschool de Meer in Haarlem mochten we een wandontwerp maken voor de entreeruimte. Op de school zitten circa 180 kinderen van diverse culturele achtergronden. De entreeruimte is een ruimte die veelvuldig gebruikt wordt. Het is een fijne plek waar kinderen even kunnen gaan zitten met een boekje.

De vraag van de klant is om dit naar voren te brengen, maar het open karakter niet te verliezen. Tevens moet het ook warm aanvoelen.

Het ontwerp

Het ontwerp bestaat uit prachtige abstracte lijnen die voortkomen uit lettervormen. Curves, binnenvormen, leestekens, stokken en staarten komen allemaal op een speelse manier terug op deze wand. Kinderen leren taal in interactie met anderen. Met behulp van taal kunnen we plannen maken, problemen signaleren, redeneren, alternatieven bedenken, problemen oplossen, fantaseren en voorspellen. Het leren van taal is belangrijk voor een goede sociale, emotionele en intellectuele ontwikkeling.
Door met en van elkaar te leren en lezen wordt zowel gewerkt aan taalvaardigheid als aan het met elkaar leren.

Door alleen lettervormen te gebruiken en de letters dus te abstraheren symboliseren we een sterke basis, maar ook een gevoel van samen groeien en individualiteit. Dit wandontwerp verwonderd, interesseert en prikkelt kinderen om letters/taal te leren waarderen en het als een positieve gereedschap te zien.

Deze opdracht is gedaan in samenwerking met Betiche.

Ook opzoek naar een uniek grafisch design of meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op.

“Mixus studio bruist van de creativiteit. Je weet altijd zeker dat ze de vraag van klant vertalen in iets bijzonders, in iets onverwachts:¬†visueel interessante wandontwerpen en signing die passen bij het gebouw en de mensen.
Met veel plezier werk ik met Maxime en Miranda aan mooie uitingen die het gebouw vervolmaken.”
Joyce Onverwagt, Betiche, visuele beleving