Focus Vastgoed groep

Interieur ontwerp

In samenwerking met Betiche creëerden we een visuele beleving voor het hoofdkantoor van Focus Vastgoed Groep in Rotterdam. De beleving is de brug tussen de (al bestaande) huisstijl en het nieuwe interieurontwerp. De visuele beleving moest worden toegepast op raamfolies. Deze moesten zowel privacy als sfeer bieden aan de ruimte, zonder de transparantie en luchtigheid te verliezen.
Belangrijk voor de klant was dat het ontwerp duurzaamheid zou uitstralen en mooi bij het transparante kantoor en de groene omgeving zou passen.

Hetgeen wat visuele bekendheid geeft aan Focus Vastgoed Groep is voornamelijk het logo. Wij hebben deze dan ook als basis genomen om een visuele beleving binnen het nieuwe kantoor van Focus Vastgoed Groep te maken. Een belangrijke pijler voor Focus is het streven naar duurzame projecten. Dit wilden we graag terugbrengen in het ontwerp zonder de herkenbaarheid van Focus Vastgoed Groep te verliezen.
Door de basisvorm van het logo als patroon te gebruiken, ontstaan in de overlapping bladeren, welke zowel de connectie met Focus als met duurzaamheid samenbrengen. Het geschakelde patroon vertelt over connectie en samenwerken.

Op het raam van het kantoor van de directeur bedachten we een pakkende tekst: ‘Met Focus bouwen aan een duurzame toekomst’. Deze is ook vanaf de straatkant goed te zien en heeft hierdoor ook een informatieve rol binnen het kantoor.

We creëerden ook signing in dezelfde stijl voor zowel de gevel als het interieur. Een vriendelijke, open uitstraling was hiervoor van belang. Voorbijgangers moeten het gevoel hebben dat ze zomaar even binnen kunnen stappen om vragen te stellen over bijvoorbeeld VvE kwesties.

Ook opzoek naar een visuele beleving binnen uw interieur of meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op.

“Mixus Studio bruist van creativiteit. Ze vertalen de klantvraag altijd naar iets bijzonders, iets onverwachts. Met oog voor detail creëren ze visueel interessante wandontwerpen en signing die perfect passen bij het gebouw en de mensen.
Samenwerken met Maxime en Miranda aan mooie uitingen is een plezier. Ze vervolmaken het gebouw met hun expertise en passie. Mixus Studio weet de juiste snaar te raken, of het nu om gedurfde statements of subtiele toevoegingen gaat.”
J. Onverwagt, Betiche, Visuele Beleving