Jeugdombudsman

Print

De jeugdombudsman Den Haag is er voor alle kinderen en jongeren tot (ongeveer) 27 jaar uit Den Haag of Leidschendam-Voorburg. Jongeren kunnen bij de jeugdombudsman terecht met hun onopgeloste klachten of vragen over de gemeente, jeugdhulp of onderwijs. Ook ouders/verzorgers en hulpverleners kunnen langskomen.

Om de jongeren aan te speken wilden de jeugdsombudsman Den Haag graag een brochure uitbrengen die jongeren zou informeren en aanzetten om contact op te nemen met de jeugdombudsman Den Haag.

Naast het recent vernieuwde logo waren er nog geen duidelijk visuele uitingen. In aanvulling op het logo creëerden we een heldere visuele stijl die de doelgroep aan zou spreken.

Door gebruik te maken van fotografische portretten van jongens en meisjes van diverse leeftijden en afkomsten hopen we zo veel mogelijk jongeren te bereiken.

Een opvallend, maar vriendelijk kleurenpallet en iconen van Den Haag zorgen voor een speelse en herkenbare laag. We hebben met duidelijke vakken gezorgd dat alle informatie vluchtig gelezen kan worden. De spanningsboog van jongeren is vaak niet zo groot, dus door de lay-out simpel en duidelijk te houden hopen we dat jongeren de moeite nemen de brochure te lezen.

De stijl van de brochure hebben we later doorgevoerd in een posterserie. Deze zijn opgehangen bij diverse organisaties en instellingen om nog meer jongeren te kunnen bereiken.

De Jeugdombudsman doet regelmatig onderzoeken en aanbevelingen over diverse knelpunten binnen de gemeente. Om deze knelpunten beter inzichtelijk te maken creëerden wij een duidelijk en overzichtelijke structuur. Op deze manier worden lastige vraagstukken op een duidelijke manier weergegeven voor o.a. medewerkers en belanghebbenden.

Ook gedrukte uitingen laten maken voor je onderneming? Neem dan contact met ons op.

“Als communicatieadviseur van de (jeugd)ombudsman van Den Haag ben ik ontzettend blij met Mixus. Miranda levert binnen korte tijd goed en aantrekkelijk werk, denkt graag met je mee en is (niet geheel onbelangrijk) een buitengewoon vriendelijke persoonlijkheid. Ik raad Mixus aan iedereen aan en kijk uit naar nog meer samenwerking!”
Rocelle van der Kemp, communicatieadviseur (jeugd)ombudsman, Den Haag