Kc Davinci

Interieur ontwerp

Voor de nieuwe basisschool KC Davinci in Den Haag creëerden we voor het leerplein, in het hart van de school, een 30 meter lang wandontwerp. Het ontwerp is een patroon gemaakt van de vorm de ‘Flower of Life’. De ‘Flower of Life’ is een symbool dat veel terug komt in kunst, cultuur en religies over de hele wereld. Leonardo da Vinci was zeer geïnteresseerd in de ‘Flower of Life’ en bestudeerde zijn vorm en wiskundige eigenschappen. Hij was ook geïnteresseerd in de manier waarop de ‘Flower of Life’ aansloot op de fysieke werkelijkheid en bewustzijn. Leonardo tekende de ‘Flower of Life’ en stond bekend om het gebruik van de Gulden Snede van Pi in zijn kunst.

Wij maakten met deze vormen een design dat aansluit bij alle facetten van KC Davinci, namelijk cultuur, onderwijs en saamhorigheid. De lijnen in het ontwerp zijn speels, alsof ze zijn getekend door kinderen met krijt. De bloemvormen komen naar voren doordat deze zijn ingekleurd en symboliseren groei en de loopbaan van de leerlingen.

Kc Davinci, Mixus studio, wandontwerp ontwerp

 

Kc Davinci, Mixus studio, wandontwerp visual

In dezelfde stijl creëerden we ook glasfolies, bewegwijzering, signing, lokaal aanduiding en toileticonen.

Kc Davinci, Mixus studio, KC Da Vinci, glasfolies

Kc Davinci, Mixus studio, KC Da Vinci, bewegwijzering

Kc Davinci, Mixus studio, KC Da Vinci, lokaalaanduiding

Kc Davinci, Mixus studio, KC Da Vinci, toileticonen

Ook was er de wens op het schoolplan op een mooie manier weer te geven. Hiervoor creëerden we een uitvouwbare poster welke het schoolplan, de missie en visie van KC Da Vinci op een begrijpelijke en uitnodigende manier weergeeft. Iedere slag neemt je op een begrijpbare manier mee door het verhaal van KC Da Vinci.
Het werkt als een klein (kinder)boekje, wat ook weer verwijst naar educatie, inspiratie en groei. Voor dit ontwerp schreven we een klein gedichtje over groeien en samenwerken, welke past bij de missie en visie. Het gedichtje wordt geïllustreerd door grafische elementen van The Flower of Life. Hierdoor ontstaat een begrijpbaar. inspirerend verhaaltje. Het verhaaltje is een inleiding naar de hele poster. Als de poster helemaal is uitgevouwen is er een visueel mooi beeld, waarbij iets meer te lezen is over het schoolplan en de missie en visie van KC Da Vinci.

Vanuit de uitvouwbare poster maakten we ook een informatief white board voor in de lerarenkamer en een posterserie voor in de lokalen.

Dit project is een samenwerking met Betiche
Fotografie door Pierre Crom

Ook opzoek naar een uniek grafisch design of meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op.

“Mixus Studio barst van de creativiteit! Ze weten altijd precies hoe ze de wensen van de klant kunnen omtoveren tot iets buitengewoons, iets onverwachts. Denk aan adembenemende wandontwerpen en opvallende bewegwijzering die perfect passen bij het gebouw en de mensen die er gebruik van maken. Het is een waar genot om samen met Maxime en Miranda te werken aan deze prachtige uitingen die het gebouw compleet maken.”
J. Onverwagt, Betiche, Visuele Beleving