O3, Den Haag

Print

O3, Mixus studio

In O3 bundelen Dak kindercentra, Basisschool Jan van Nassau en Welzijnsorganisatie Zebra hun krachten. Een ontmoetingspunt, waar verschillende mensen, culturen, instanties en ideeën bij elkaar komen.

Door Betiche, visuele beleving kwam bij ons de aanvraag binnen om een concept te bedenken voor de nieuwe locatie van de Jan van Nassauschool. Het concept moest aansluiten bij de visie van O3 en het gevoel binnen het nieuwe gebouw. Het doel is om de multiculturele gebruikers een ‘thuis’ gevoel te geven.

De drie O’s staan centraal, met daar omheen alle verschillende mensen en culturen. Bij het tot stand komen van de glas- en wandontwerpen hebben we ons verdiept in wereldpatronen. We hebben de 40 meest voorkomende nationaliteiten in Nederland onderzocht en de patronen uit deze landen in kaart gebracht. Vervolgens hebben we deze patronen op basis van overeenkomstige visuele kenmerken, vormen en achtergronden gecategoriseerd en deze gekoppeld aan een icoon. De vorm van ieder icoon is afgeleid uit traditionele wereldpatronen en gemoderniseerd.

O3, Mixus studio

De iconen samen worden weergegeven in een cirkel van wereldpatronen. Net als de activiteiten in O3 versterken de iconen elkaar. De exponentiële groei door de verschillende cirkels is weergegeven. Dit staat symbool voor O3 waar je jezelf kunt ontplooien en kan groeien als kind, bewoner, als wijk en als samenleving.

Naast de wereldse iconen hebben we voor O3 ook toileticonen (dames, heren, meisje, jongen, minder valide en kleedkamers) ontworpen.

O3, iconen, Mixus studio

O3, iconen, Mixus studio

O3, iconen, Mixus studio

O3, iconen, Mixus studio

O3, rapport, Mixus studio

O3, rapport, Mixus studio

O3, iconen, Mixus studio

O3, doorloopbeveiliging, Mixus studio

O3, dakkas, Mixus studio

Ook opzoek naar een uniek grafisch design of meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op.

“Mixus studio bruist van de creativiteit. Je weet altijd zeker dat ze de vraag van klant vertalen in iets bijzonders, in iets onverwachts: visueel interessante wandontwerpen en signing die passen bij het gebouw en de mensen.
Met veel plezier werk ik met Maxime en Miranda aan mooie uitingen die het gebouw vervolmaken.”
Joyce Onverwagt, Betiche, visuele beleving