Oki One

Huisstijl ontwerp

Oki One is een nieuw Aziatisch-Europees fusion restaurant in de Rotterdamse Markthal. Hier kunnen mensen voor een toegankelijke prijs genieten van de Aziatische keuken met een Europese twist. Van hamburgers en kreeft tot rijstgerechten en Koreaanse bibimbap, het komt hier allemaal aan bod.

Aan ons de vraag om de visuele identiteit te ontwerpen. De wens van de klant was een strakke, simplistische huisstijl met een speelse touch.

Het logo
Het logo van Oki One is ontstaan vanuit de Oosterse en Westerse keukens die samenkomen in één restaurant. Zo gebruikten we de 2 ‘O’s in het woordbeeld om te fungeren als wereldbol waar door de 2 kleurtonen, de ene helft nacht en de andere helft de dag voorstelt. De binnenvorm van de ‘O’ is een kommetje, welke is afgeleid van ‘One’, wat voorkomt uit het woord ‘wan’ (kommetje in het Chinees).
De ondertitel: ‘East, West, Food is best’, staat voor de fusion van Oost en West die voor zeer goede nieuwe smaken zorgt!

De huisstijl
Het logo werkt samen met de huisstijl-elementen welke een jonge en frisse uitstraling hebben. Het is een feest om hier te eten. De ‘O’ uit het logo is toepasbaar als herkenbaar beeldmerk en wordt onder andere toegepast als stempel, sticker en beeldmerk op bedrijfskleding. Ook worden de elementen uit het logo los gebruikt en in combinatie met fotografie toegepast. Iconen worden onderlijnt net als de ‘O’s in het logo om een herkenbaar en eenduidig gevoel te creëren.
Het kleurenschema is simpel en krachtig. Een brandweerrood met zwart zorgen voor een sterke visuele stijl die een knipoog zijn naar Azië.

Exterieur
Om de gevel aan te kleden, kozen we voor pakkende iconen op de ruiten aan de drie zijden van de gevel. Alle iconen zijn verschillend en laten de diversiteit van de gerechten zien. Voorbijgangers zien op een visueel aantrekkelijke manier direct wat er allemaal verkrijgbaar is bij Oki One. Ondanks dat het restaurant deel uitmaakt van de iconische Markthal krijgt deze tussen al het horecageweld toch een eigen en uniforme visuele uitstraling.

Ook opzoek naar een uniek grafisch design of meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op.