Stichting Make Miles

Huisstijl ontwerp

Stichting Make Miles is een initiatief van twee gedreven ondernemers met een achtergrond in de hulpverlening.
Met de gedachte dat iedereen kan bijdragen aan een betere wereld zijn zij Stichting Make Miles gestart.

Door middel van de Make Miles app kunnen gebruikers door kilometers te voet of per fiets af te leggen, geld inzamelen voor een zelfgekozen goed doel. Het geld wordt gedoneerd door sponsoren en donateurs. Gebruikers van Make Miles worden geïnspireerd om te bewegen. Een wandelingetje met de hond of een ritje naar de supermarkt kan al geld opleveren.

Stichting Make Miles, Visuele Uitingen, Mixus studio

Wij werden gevraagd om de visuele identiteit te creëren voor dit mooie platform. De huisstijl heeft een vriendelijk, kleurrijk en speels karakter. Het spreekt vooral een jonge doelgroep aan. Belangrijk was dat deze visuele identiteit zowel online als offline goed tot zijn recht zou komen. Een heldere vormentaal, typografie en kleurenschema was hiervoor een must.

Logo
Het logo moest zowel betrouwbaar als speels zijn. Door gebruik te maken van een sterk woordmerk gecombineerd met zachte elementen vormen we een herkenbaar logo. De letter ‘I’ en ‘L’ zijn zo gevormd dat het twee benen zijn, wat het doel van Make Miles goed illustreert.
De oranje en blauwe kleur zorgen voor een sterk contrast en een betrouwbaar karakter.
De descriptor ‘omdat elke stap telt’ geeft precies aan waar Make Miles voor staat. Samen bijdragen aan een betere wereld.

Stichting Make Miles, Logo Ontwerp, Mixus studio

Mascotte
De opdrachtgevers wilden graag een pakkende mascotte in de huisstijl verwerken. Belangrijk was dat deze een neutraal uiterlijk zou hebben. Make Miles is er immers voor iedereen.
We creëerden een mascotte welke is afgeleid van een ‘pinpoint’ of locatie-icoon.
De mascotte doet allemaal alledaagse dingen zoals: wandelen met de hond of hardlopen. Het zorgt voor identificatie en herkenbaarheid bij de gebruikers.

Stichting Make Miles, Mascotte ontwerp, Mixus studio

App
De huisstijl van Make Miles is verwerkt in een sterke app waarbij gebruikers door in beweging te komen geld op kunnen halen voor het goede doel. Zo kan iedereen iets bijdragen aan een betere wereld.

Stichting Make Miles, Visuele Uitingen, Mixus studio

Ook een visuele identiteit of een mascotte laten ontwerpen? Neem dan contact met ons op.