Stock Ingredients

Huisstijl ontwerp

Stock Ingredients, website, Mixus studio

Stock Ingredients is opgericht door met de drang naar simpliciteit bij het aankopen van stockfoto’s. De bedenker is een voormaliger ontwerper die de meeste tijd doorbracht op websites naar de perfecte stockfoto in de juiste fotografische hoek. Ook het uitknippen van producten was altijd een tijdrovend werkje.

Wij werden gevraagd om de website voor deze ondernemer te ontwerpen. Uniek op deze website is dat je hier 360 graden ingrediënten kunt kopen op een transparante achtergrond. Je koopt dus niet één foto, maar twaalf foto’s van één product en je hoeft geen foto’s meer uit te knippen. Het vinden van de juiste stockfoto is voor ons erg herkenbaar en dit project was ons daarom op het lijf geschreven.

Stock Ingredients, website, Mixus studio

Het logo is gebaseerd op het bekend icoon voor een foto-icoon. Door dit icoon een driedimensionaal gevoel te geven komt naar voren dat je bij Stock Ingredients 360 graden foto’s koopt. De ondertitel ‘Always the right angle’ vertelt dat er altijd een goede fotografische hoek voor jouw ontwerp bij zit.

Stock Ingredients, logo, Mixus studio

Stock Ingredients, website, Mixus studio

Omdat de website voorlopig alleen ingrediënten verkoopt voor de horecasector is zijn we bij de huisstijl van een fris groen kleurenschema uitgegaan. Het verwijst naar foto’s van verse producten.

De website is gericht op gebruiksvriendelijkheid. Als je wel eens stockfoto websites gebruikt dan weet je dat er veel gedoe bij komt kijken met het aankopen van credits, het zoeken naar de juiste resolutie en de juiste licentie.

Bij de website van Stock Ingredients is dit allemaal niet het geval. Er is geen creditsysteem dus betalen gaat gewoon met Paypal. Alle licenties zijn vrij voor gebruik en alle foto’s zijn in hoge resolutie. Verkleinen is immers makkelijker dan vergroten.

Stock Ingredients is gericht op een internationale markt en is daarom in Engels. De droom van de ontwikkelaar is om de site uit te laten groeien tot een internationaal bedrijf en om een nieuwe standaard te zetten voor stockfotowebsites. Een website die gebruiksvriendelijk en overzichtelijk is voor ontwerpers en dtp-ers.

Stock Ingredients, social media, Mixus studio

Ook opzoek naar een nieuwe visuele identiteit voor uw bedrijf of meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op.

“Bij een vernieuwend concept hoort vernieuwend design. Omdat we zelf een grafische achtergrond hebben wilden we samenwerken met een professionele partij met werk van hoge kwaliteit. We zijn meer dan tevreden met het resultaat. Het is simpel, sterk en van hoge communicatieve waarde. De samenwerking met Mixus studio was zeer prettig en gemoedelijk. Vooral de korte lijnen en het persoonlijke contact vonden wij erg prettig. Verder denken de dames erg goed mee. Zeker een aanrader!”
H. Lust, Stock Ingredients