The 48 Hour film project

Print

The 48 Hour Film Project is een wereldwijd festival waarbij teams in 48 uur een film moeten schrijven, produceren en maken. Al meer dan 5 jaar lang zijn wij de communicatiepartner voor The 48 Hour Film Project Rotterdam.

 alt=

Wij werden gevraagd om een interessante visuele postercampagne te maken die aansluit bij de bestaande huisstijl elementen en het jaarlijks gegeven thema. Tevens moeten de uitingen natuurlijk bij Rotterdam passen.

De poster van de derde editie verwijst naar de 48 uur die de deelnemers krijgen om een film te maken. De collage van bekende gebouwen en bezienswaardigheden in Rotterdam stellen de stad en de locaties voor waar het festival plaatsvindt. De zandloper vorm stelt de wedstrijdtijd voor.

Het geel en paars (van het logo) staan voor de dag en nacht. Het leuke aan deze poster is dat hij op twee manieren opgehangen kan worden. De dag en de nacht versie. Als je de poster 180 graden draait gaat hij van dag naar nacht, en andersom. Dit geeft ook nog eens extra de tijdsdruk weer. Bijpassend bij de poster is er ook een flyer en komen er voor de uitreiking awards die naadloos aansluiten op de event-style.

Ook maakten we visuele uitingen met het thema ‘De Oscars aan de Maas’. En deze glitterversie is natuurlijk een mooie knipoog naar de echte Oscars.

Tevens maakten wij voor het 5-jarige jubileum van het festival een feestelijke evenementstijl.

Voor de afgelopen twee edities maakte we een echt Rotterdams plaatje met een vleugje Hollywood en een Rotterdamse filmset.

Ook opzoek naar een grafisch ontwerp voor uw visuele communicatie en drukwerk of meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op.

“Ontwerp van posters, flyers en awards… En ieder jaar weer verfrissend en origineel. In 2016 voor de vijfde keer op rij. Als organisator van het 48 Hour Film Project Rotterdam ben ik heel blij met jullie!”
Hans Groenendijk, organisator 48 Hour Film Project, Rotterdam