Yakamoto

Huisstijl ontwerp

YAKAMOTO is een nieuwe onderneming in het centrum van Amsterdam. Het is een locatie waar veel toeristen langslopen en waar veel concurrentie bestaat.

YAKAMOTO verkoopt als hoofdproduct bubble tea en daarnaast ook noedelsoep, een veelvoorkomende combinatie in Japan.
Het idee was om van YAKAMOTO een rustige plek te maken in de drukke stad. Een plek waar voorbijgangers even kunnen opladen met een voedzame warme noedelsoep of een energizing bubbel tea. Een snelle betaalbare hap waarmee je de dag weer kan voorzetten.

Yakamoto, Mixus studio, Logo2

Door de grote concurrentie in de hoofdstad was een heldere en moderne visuele identiteit een absolute must.
We creëerden daarom een opvallende beeldmerk welke een combinatie is van een bubble tea met een bliksemschicht (welke staat voor energie).

Het logo is gecreëerd in een cirkel uitgaand van de ‘bubbels’. Het logo kan als het ware een stempel overal op worden geplaatst waardoor deze gevoelsmatig zorgt voor enige reuring en interactie in het straatbeeld.

Yakamoto, Mixus studio, Logo

De ronde vormen komen overal terug in de visuele identiteit en geven de visuele identiteit ondanks het harde kleurgebruik een uitnodigingd karakter.
Japanse tekst en een pakkende ondertitel zorgen voor een duidelijk en pakkend geheel.

Om voorbijgangers de onderneming aan te trekken maakten we twee dynamische en duidelijke wandontwerpen voor twee van de wanden. Hierdoor is de onderneming van de straatkant goed te zien.

Yakamoto, Mixus studio, Wandontwerp

Daarnaast maakten we een gevelontwerp welke binnen de strenge regels van de Amsterdamse gemeente valt, maar wel zorgt voor de nodige aandacht.

Yakamoto, Mixus studio, Gevel

Ook een horeca huisstijl of menukaart laten ontwerpen? Neem dan contact met ons op.