Neem contact met ons op
info@mixusstudio.com

 

010 – 760 35 68

5 Tekenen dat je Huisstijl een Update Kan Gebruiken

Als een groot bedrijf een nieuwe huisstijl introduceert, is er vaak kritiek. Het is een veelvoorkomend verschijnsel in de grafische industrie, vaak gebaseerd op persoonlijke smaak. Veel mensen zijn terughoudend tegenover veranderingen, en ondernemers kunnen zo gewend raken aan hun huisstijl dat ze niet beseffen dat deze verouderd is.

5 Tekenen dat je huisstijl een update kan gebruiken

1. Problemen met modern gebruik

Als je logo niet goed werkt op moderne media, zoals websites en sociale media, kan het tijd zijn voor een update. Het moet leesbaar zijn, zelfs op kleinere schermen, en geschikt zijn voor alle vormen van visuele communicatie.

2. Niet aangepast aan huidige activiteiten

Als je bedrijfsactiviteiten zijn veranderd maar je logo nog steeds gericht is op het verleden, moet het worden aangepast om de essentie van je huidige bedrijf weer te geven.

3. Zelfgemaakt logo

Als je logo door een familielid of door jezelf is gemaakt, overweeg dan om een professioneel bureau in te schakelen. Een goed logo is essentieel en moet het verhaal van je onderneming vertellen.

4. Niet concurrerend

Als je logo niet kan concurreren met die van je concurrenten, is het tijd voor vernieuwing. Een goed ontwerp kan je helpen om op te vallen in de markt.

5. Te complex

Als je logo te complex is, overweeg dan om het te vereenvoudigen. Moderne trends in ontwerp benadrukken eenvoud en heldere vormen, dus een te complex logo kan verouderd lijken.

Door deze tekens te herkennen, kun je bepalen of je huisstijl een update nodig heeft om je bedrijf fris en relevant te houden.

Twijfel je of jouw logo nog van deze tijd is of wil je een nieuwe huisstijl laten ontwerpen? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.