Neem contact met ons op
info@mixusstudio.com

 

010 – 760 35 68

6 Tips voor Opvallend Drukwerk

Hoewel veel bedrijven tegenwoordig kiezen voor online campagnes op social media of Google, valt er nog steeds veel winst te behalen met opvallend drukwerk. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat een campagne gemiddeld 20% meer resultaat oplevert wanneer er gebruik wordt gemaakt van gedrukte media. Maar alleen een geprint A4’tje is niet genoeg. Daarom hier 6 tips om jouw drukwerk nog beter te laten opvallen.

1. Formaat

Kies een afwijkend formaat om echt op te vallen tussen standaardformaten. Denk aan rond visitekaartjes of flyers met een schuine bovenkant.

2. Typografie

Kies een geschikt font en bepaal de hoeveelheid tekst op basis van het formaat en de doelgroep. Zorg voor een pakkende koptekst en wees origineel met de fontkeuze en kleuren.

3. Kleuren

Kleur is essentieel in drukwerk en beïnvloedt het koopgedrag van consumenten. Afwijkende kleuren kunnen extra opvallen, maar houd rekening met de doelgroep.

4. Beeld

Gebruik aantrekkelijke beelden die mensen verleiden. Pas het formaat van het beeld aan op het drukwerk en zorg voor goede kwaliteit foto’s.

5. Materiaal

Denk na over het papier dat je gebruikt. Dikker papier oogt professioneler, maar is niet altijd praktisch. Overweeg ook gerecycled papier of andere bijzondere materialen.

6. Extra’s

Gebruik foliedruk, reliëfdruk, spot-uv of gekleurd papier om nog meer op te vallen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wil je meer weten over opvallen met drukwerk of wil je drukwerk laten ontwerpen? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.