Neem contact met ons op
info@mixusstudio.com

 

010 – 760 35 68

8 Tips om Meer Omzet te Genereren met Je Menukaart

Als ervaren partner in de horecasector hebben we door de jaren heen vele succesvolle projecten gerealiseerd voor diverse ondernemingen. Een gemeenschappelijk kenmerk van vrijwel alle horecaondernemingen is de menukaart. Een menu is echter meer dan alleen een lijst met gerechten; het kan daadwerkelijk bijdragen aan omzetverhoging en de algehele ervaring van jouw onderneming.

Volg deze 8 tips om meer omzet te genereren met je menukaart:

1. Ken Je Doelgroep

Een goed begrip van je doelgroep versterkt je positie als bedrijf. Richt je menu op de wensen en behoeften van je doelgroep. Wat trekt hen aan om bij jou te komen eten?

2. Overzicht en Leesbaarheid

Een overvolle menukaart kan keuzestress veroorzaken bij gasten. Zorg voor een overzichtelijke kaart met een beperkt aantal gerechten, leesbare typografie en voldoende contrast voor oudere gasten.

3. Visuele Beleving

Creƫer een onderscheidende huisstijl die de totale ervaring van je restaurant versterkt. Vertel kort iets over de achtergrond en passie van je restaurant op de menukaart, zodat gasten zich ermee verbonden voelen.

4. Een Goede Opmaak voor Meer Omzet

De opmaak van je menukaart kan de omzet verbeteren. Vermijd bijvoorbeeld het gebruik van een euroteken voor de prijzen en plaats gerechten met de hoogste marges strategisch op de kaart.

5. Afbeeldingen

Foto’s van gerechten kunnen de omzet met wel 20% verhogen. Kies voor aantrekkelijke foto’s die de gasten verleiden om meer te bestellen.

6. Aparte Dessertkaart

Een aparte dessertkaart vergroot de kans dat gasten een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht bestellen.

7. Schrijfwijze

Gebruik beeldende woorden bij de omschrijving van de gerechten, zoals “sappig” en “huisgemaakt”, om de verkoop te stimuleren.

8. Bedrukken

Laat je menukaarten drukken op hoogwaardig materiaal dat de uitstraling van je restaurant versterkt en zorgt voor een langere levensduur van de kaarten.

Wil je ook een effectieve menukaart laten ontwerpen of meer weten over horeca marketing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor advies.