Neem contact met ons op
info@mixusstudio.com

 

010 – 760 35 68

8 Tips voor een Effectieve Briefing van je Grafisch Ontwerper

Een goed ontwerp begint met een heldere briefing. Voor zowel de ontwerper als de klant is een effectieve briefing essentieel om een opdracht succesvol af te ronden. Het biedt alle benodigde informatie aan de grafisch ontwerper(s) om aan de verwachtingen te voldoen. De focus moet liggen op het gewenste resultaat van het ontwerp, waarbij de esthetiek aan de ontwerper wordt overgelaten.

Een goede briefing waarborgt een ontwerp van hoge kwaliteit dat aan jouw behoeften voldoet.

1. Bedrijfsprofiel:

Begin met een eerlijke en gedetailleerde beschrijving van jouw onderneming. Vertel wat je doet, je missie en visie, hoe lang je bestaat, je personeelsgrootte, jouw niche markt en hoe je je onderscheidt van concurrenten.

2. Doelen:

Stel concrete doelen voor het ontwerp, zoals het vergroten van verkoop, het werven van nieuwsbriefabonnees, het delen van informatie met volgers, het stimuleren van aanbevelingen, of het opbouwen van naamsbekendheid.

3. Doelgroep:

Detailleer je primaire, secundaire en tertiaire doelgroepen. Beschrijf hun demografische kenmerken zoals leeftijd, geslacht, inkomen, opleidingsniveau en locatie.

4. Sociale Media:

Beschrijf je huidige sociale media gebruik en overweeg het gebruik ervan voor toekomstige marketingdoeleinden.

5. Budget en Tijd:

Communiceer je budgettaire en tijdslimieten duidelijk om de ontwerper te helpen haalbare oplossingen te vinden.

6. Interne Feedback:

Laat de briefing lezen door verschillende collega’s om verschillende perspectieven te verzamelen.

7. Schrijfstijl:

Schrijf je briefing duidelijk en beknopt, en benadruk je doelstellingen.

8. Voorbeelden en Referenties:

Voeg voorbeelden toe van ontwerpen die je aanspreken, en leg uit wat je wel of niet mooi vindt en waarom. Benadruk je huidige visuele identiteit en geef aan wat je niet mooi vindt.

Wees ruimdenkend en neem inspiratie uit verschillende bronnen, maar onthoud dat een professionele ontwerper nooit een ander ontwerp zal kopiƫren.

Wil je meer weten over het opstellen van een briefing of heb je behoefte aan pakkende visuele communicatie voor je bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.