Neem contact met ons op
info@mixusstudio.com

 

010 – 760 35 68

Een Goed Logo Maakt Een Sterk Merk

Al eeuwenlang maken mensen gebruik van symbolen om te communiceren. Van oude hiërogliefen tot grottekeningen, symbolen hebben altijd verhalen kunnen samenvatten in één beeld.

Ondanks dat bijna iedereen tegenwoordig kan lezen, zijn symbolen nog steeds van groot belang. Overal om ons heen zien we pictogrammen en symbolen die ons snel en efficiënt bekend maken met bepaalde informatie. Een groot deel van deze symbolen zijn logo’s, grafische uitingen die geassocieerd worden met een bedrijfs- of productnaam, of een organisatie.

Een goed logo communiceert informatie over je bedrijf op een manier die gemakkelijk wordt onthouden door klanten en doelgroepen. Het is meer dan alleen een plaatje; het is een representatie van jouw onderneming.

Het belang van een goed logo wordt vaak onderschat, vooral door kleinere bedrijven. Echter, ook voor hen is een goed logo van groot belang, juist omdat het een positief gevoel kan achterlaten bij potentiële klanten.

Een logo vormt de basis van je marketinguitingen en wordt meestal ontwikkeld als onderdeel van een volledige huisstijl. De huisstijl omvat de visuele stijl die wordt gebruikt voor al je uitingen, zoals je website, menukaart, flyers en commercials.

Een goed logo moet niet alleen hedendaags zijn, maar ook toekomstgericht. Dit vereist kennis van de markt, de omstandigheden en de nieuwste technieken. Kijk bijvoorbeeld naar hoe grote bedrijven stap voor stap hun logo’s aanpassen aan veranderende tijden en trends.

Wil je ook een pakkend logo voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.