Een goed logo maakt een sterk merk

Een goed logo maakt een sterk merk

Al eeuwen lang worden door de mens symbolen gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de Egyptische of Maya hiërogliefen om te communiceren of aan de nog oudere tekeningen in de grotten van Lascaux.

Met symbolen kunnen verhalen in een beeld worden samengevat.

In een tijd waarin bijna iedereen kan lezen lijken symbolen overbodig, maar niets is minder waar. Overal om ons heen zien we pictogrammen en symbolen om ons zo snel en efficiënt bekend te maken met bepaalde informatie. Een groot deel van de symbolen die we dagelijks tegenkomen zijn logo’s. Een logo of beeldmerk is een grafische uiting die met een bedrijfs- of productnaam dan wel met een organisatie geassocieerd wordt.

Met een logo gebruik je een symbool om informatie over je bedrijf te communiceren die gemakkelijk wordt onthouden door (potentiële) klanten en doelgroepen. Het is dus meer dan een betekenisloos plaatje, maar een representatie van jouw onderneming.

Vaak wordt het belang van een goed logo onderschat. Veel ondernemers denken dat het vooral iets is voor grote bedrijven. Echter is het belang ook groot voor kleine en middelgrote bedrijven. Juist op plekken waar minder budget is voor grote marketing campagnes is het van belang dat een logo een positief gevoel achterlaat bij de prospects.
Veel keuzes worden hier ook op gebaseerd. Je kan je voorstellen dat als een klant moet kiezen tussen twee gelijke bedrijven, het bedrijf met de betere visuele uitstraling sneller gekozen zal worden.

Een logo vormt de basis van je marketing uitingen. Als je deze laat maken door een grafisch goed ontwerpbureau bestaat deze nooit zonder huisstijl.

De huisstijl of visuele identiteit omvat de visuele stijl die gebruikt worden om al je visuele uitingen vorm te geven. Denk bijvoorbeeld aan je website, menukaart, flyers, commercials etcetera.

Een logo mag vooral niet ouderwets zijn, maar moet toekomstgericht zijn. Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Kijk maar eens goed hoe multinationals stap voor stap hun logo ontwerp aanpassen aan de nieuwe tijd, omstandigheden en trends. Dat vereist kennis van de markt, van de omstandigheden en van de nieuwste technieken.

Lees ook:
Het belang van visuele communicatie voor jouw onderneming
5 tekenen dat je huisstijl een update kan gebruiken

Wil je ook pakkend logo voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.

-M

Disclaimer: Houd er rekening mee dat we zoekwoorden gebruiken om de vindbaarheid te verbeteren, waardoor sommige zinnen mogelijk minder vloeiend klinken.