Neem contact met ons op
info@mixusstudio.com

 

010 – 760 35 68

Een goed menukaartontwerp maak je zo

Als horecaonderneming is de menukaart een van jouw belangrijkste tools om de klant aan te spreken. De hoofdproducten die je verkoopt zijn immers de gerechten en dranken die op de kaart terugkomen. Op basis van de menukaart maken jouw klanten de keuze tot het gerecht dat zij zullen nemen. Maar hoe kan je een menukaart optimaal ontwerpen terwijl je hier geen ervaring in hebt? Hier zijn 3 simpele tips om mee aan de slag te gaan:

Overzicht

Het belangrijkste is dat de menu overzichtelijk is. Zorg voor een duidelijk en leesbaar lettertype op de juiste grootte. Kleine letters lijken misschien mooi, maar als een menu niet goed leesbaar is, zullen veel klanten dit als onprettig ervaren. Zorg dat de teksten goed uitgelijnd zijn zodat de gerechten en de bijbehorende prijzen duidelijk zijn. Klanten vinden het zeer vervelend als zij de prijzen moeten navragen. Controleer de tekst grondig op spelfouten, deze zijn zeer onprofessioneel.

Beeldmateriaal

Gebruik ook beeldmateriaal op je menukaart. Fotografie van gerechten werkt natuurlijk goed, aangezien een beeld meer zegt dan 1000 woorden. Zorg er wel voor dat de foto’s die je gebruikt overeenkomen met het echte gerecht. Het is teleurstellend als de foto er veel beter uitziet dan wat er op je bord verschijnt. Als je geen plek hebt voor fotografie of hier niet voor kiest, zorg dan dat de teksten goed en beeldend geschreven zijn. Jouw gasten moeten de gerechten kunnen visualiseren.

Herkenbare stijl

Doe inspiratie op voor jouw menu, maar zorg dat het volledig bij jouw onderneming past. Jouw menukaart moet een verlengstuk zijn van de visuele identiteit of horecahuisstijl van jouw onderneming. Je wilt dat de menukaart de sfeer van jouw onderneming en het gevoel van de gerechten goed weergeeft. Heb je een fastfoodrestaurant, dan past een statige menukaart niet bij jouw onderneming. Als je een sterrenrestaurant hebt, is het menu op een wegwerp placemat misschien niet geschikt voor jou. Niet alleen het design, maar ook het materiaalgebruik heeft veel invloed op de uitstraling en beleving van een menu. Zorg dat je gebruik maakt van duurzame materialen als je langer dan met een menukaart wilt doen.

Wil je meer weten over het ontwerp van jouw menukaart? Of wil je dat wij een sterk en pakkend ontwerp voor je menukaart maken? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.