Neem contact met ons op
info@mixusstudio.com

 

010 – 760 35 68

Het geheim van een goede horecaflyer

Hoe vaak krijg je niet een flyer in je handen gedrukt die je gelijk weer in de dichtstbijzijnde prullenbak weggooit? Trekt een flyer wel je aandacht, maar lees je verder niet wat erop staat? Dat is iets waar veel bedrijven problemen mee hebben. De aandacht van jouw doelgroep trekken was nog nooit zo moeilijk. In een tijd van schreeuwende offline en online reclame zien we vaak door de bomen het bos niet meer. Het is daarom belangrijk dat de visuele uitingen die jouw bedrijf naar buiten brengt op en top werken.

Een flyer kan daarin een waardevolle aanvulling zijn op je marketingstrategie. Ze zijn veelzijdig, makkelijk te verspreiden en hebben vaak lage kosten en een hoog rendement.

Wat is het geheim van een goede horecaflyer?

Wie is je doelgroep?

Weet wie je doelgroep is. Door jouw doelgroep te bepalen, kan je jouw flyer zo effectief mogelijk inzetten en zorgen dat deze bij de juiste personen terechtkomt.

Bepaal het doel

Bepaal ook wat je met de horecaflyer wilt bereiken. Horecaflyers zijn te gebruiken voor heel veel doeleinden: bijvoorbeeld kortingsacties, aankondigingen zoals een nieuw gerecht, promoties als bijvoorbeeld specials en kunnen informatie verstrekken.

Zorg voor een duidelijke structuur

Er zijn geen regels voor het ontwerpen van een horecaflyer, maar er zijn wel een aantal elementen die een flyer meetbaar effectiever maken. Besteed veel aandacht aan uitlijning, de spatiëring en het verdelen van de elementen die je gebruikt op de flyer. Ze maken het verschil tussen een sterk gebalanceerd ontwerp en een onprofessioneel knutselwerkje.

Begin met een sterke titel van 3 tot 5 woorden en de boodschap van maximaal 3 regels moet in één oogopslag duidelijk zijn. Het is de bedoeling dat je hiermee de klant nieuwsgierig maakt om verder te lezen of om verder onderzoek te doen. Een goed beeld (foto of illustratie) zal hieraan bijdragen. Let wel op dat de flyer altijd gecreëerd is vanuit jouw visuele identiteit of horecahuisstijl. Je wilt immers dat gelijk duidelijk is dat de flyer van jouw bedrijf afkomstig is.

Gebruik goed beeldmateriaal

Gebruik hoge kwaliteit foto’s. Je wilt dat de gerechten die je wilt promoten op jouw flyers zo goed mogelijk tot hun recht komen. De foto moet ervoor zorgen dat klanten gelijk zin krijgen in een gerecht van jouw horecaonderneming.

Tip: Kies liever voor één hele goede foto als blikvanger dan 5 kleine foto’s. Dat valt minder op.

Maak je gebruik van illustraties, zorg dan voor sterke vormen en goede contrasten.

Teksten

Goede typografie zorgt dat jouw boodschap beter overkomt. Het juiste font/lettertype (bepaald vanuit de visuele identiteit/horecahuisstijl) moet zorgen dat jouw boodschap niet alleen heel goed leesbaar is, maar ook herkenbaar. Ook belangrijk is om de teksten beknopt te houden. Het is een flyer en geen brochure. Vertel jouw klanten dus wat ze moeten weten en zet ze aan tot actie.

Kleurgebruik

Maak gebruik van contrasterende kleuren en zorg dat het overzichtelijk blijft. Je zou misschien denken dat heel veel kleur extra de aandacht trekt, maar juist het gebruik van 2 tot 5 sterke kleuren zorgen voor een opvallende flyer.

Formaat

Bedenk welk formaat handig is voor jouw klanten. Flyers in standaard A-formaten worden het meest gebruikt. Vooral A5 is populair. Afwijkende formaten zorgen ervoor dat jouw flyer net iets meer opvalt tussen de concurrentie. Denk ook na wat handig is voor jouw klanten om mee te nemen. Is het handig als de flyer in een broekzak past (bijvoorbeeld bij een mannelijke doelgroep) of wil je juist opvallen met een wat groter exemplaar.

Heb je nog vragen over het ontwerp van jouw horecaflyer? Of wil je dat wij een sterk en pakkend ontwerp voor je horecaflyer maken? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.