Neem contact met ons op
info@mixusstudio.com

 

010 – 760 35 68

Hoe je ervoor zorgt dat klanten jouw horecaonderneming binnenstappen

Overal in de Randstad schieten horecaondernemingen als paddenstoelen uit de grond. In onze thuisstad Rotterdam opent de ene onderneming na de andere. Meer ondernemingen betekent ook meer concurrentie. Klanten die op zoek zijn naar een leuke plek om wat te eten, zullen echter maar één plek uitkiezen waar ze hun geld zullen uitgeven. Hoe zorg je ervoor dat klanten juist kiezen voor jouw horecaonderneming?

Visuele identiteit

Door een sterke en unieke visuele identiteit of horecahuisstijl kan je ervoor zorgen dat klanten jouw zaak verkiezen boven die van de concurrent aan de overkant van de straat. Een visuele identiteit bestaat uit een logo-ontwerp, huisstijl-elementen en typografie. Het vormt de basis voor al je visuele uitingen en zorgt ervoor dat jouw horecaonderneming zichtbaar is voor (potentiële) klanten.

Het is belangrijk om origineel en vernieuwend te zijn. Ik zie vaak genoeg gebeuren dat er een nieuwe horecahit in de stad is. Deze zaak zit iedere avond volgeboekt. Het duurt dan niet lang voordat (vaak nieuwe) concurrenten op het toneel verschijnen. Er is niets mis met een beetje concurrentie, maar het gaat vaak mis bij kopieergedrag.

Ze gebruiken vergelijkbare kleuren en andere huisstijlelementen, en ook het interieur is duidelijk niet origineel. Omdat de nieuwkomers het succes van de horecaonderneming hebben gezien, denken zij dat ze precies hetzelfde moeten doen om ook succesvol te kunnen zijn. Meestal loopt dit niet goed af en moeten de nieuwkomers de deuren al snel weer sluiten.

Er is altijd plek voor meerdere pizzeria’s, maar degene die een unieke uitstraling hebben zullen het vaak winnen van de concurrentie.

Investeren in goed design levert ook geld op.

Offline promotie

Met de visuele identiteit als basis kan je alle offline en online visuele uitingen maken die je maar kunt bedenken.

Hoewel heel veel promotie tegenwoordig online plaatsvindt, merken we dat juist in de horecasector heel veel offline methodes nog erg goed werken. Flyers, advertenties, take-out menukaarten, stempelkaarten, en posters zijn effectief en kunnen ervoor zorgen dat je de aandacht trekt van jouw klanten.

Met een mooi posterontwerp voor de deur kan je bijvoorbeeld een nieuw gerecht of een special goed uitlichten. De uitstraling kan je met het ontwerp makkelijk aanpassen. Gaat het om een zomerse salade of een winterse paddestoelenschotel, met een poster kan je makkelijk de juiste sfeer neerzetten. Hoe meer je deze uitingen uitbreidt, hoe beter. Een bezoek aan jouw horecaonderneming moet een complete beleving zijn.

Online promotie

Ook online valt er veel te winnen voor een horecaonderneming. Zorg bijvoorbeeld voor een overzichtelijke website en up-to-date social media pagina’s. Heb je geen tijd om deze te onderhouden, zorg dan dat iemand dit voor je kan doen.

Als je laatste post van een aantal maanden geleden is, zullen klanten al snel denken dat jouw horecaonderneming niet meer bestaat. Hetzelfde geldt als je geen online aanwezigheid hebt.

Daarnaast kan je overwegen om te werken met online advertenties (SEA).

Tip: Zorg uiteraard ook bij de uitingen dat dit weer binnen de visuele identiteit of huisstijl gebeurt, de consistentie zorgt voor herkenbaarheid.

Wil je ook dat klanten jouw horecaonderneming sneller binnenstappen? Ben je op zoek naar pakkende visuele communicatie voor jouw bedrijf of wil je meer weten over het belang van visuele communicatie voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.