Ik wil mijn huisstijl veranderen, waar begin ik?

Ik wil mijn huisstijl veranderen, waar begin ik?

Je bent een aantal jaar geleden een bedrijf begonnen en hebt daarbij een huisstijl laten maken. Enige tijd later is je bedrijf groter geworden, zijn je werkzaamheden veranderd en is je doelgroep aangepast. Je huisstijl past niet helemaal meer bij de missie en visie die je voor ogen hebt. Het is tijd voor een redesign.

Bij het aanpassen van je huisstijl spelen vaak veel factoren een rol en komen veel vragen naar boven. Herkennen klanten mijn bedrijf straks nog wel of maak ik wel de juiste keuze?
Als een huisstijl niet meer bij jouw bedrijf past is aanpassen altijd de beste keuze. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet voor onverwachte verassingen komt te staan?

Ik wil mijn huisstijl veranderen, waar begin ik?

1. Zet op een rijtje waarom het belangrijk is om je huisstijl aan te passen. Wat zijn de punten waar je tegenaan loopt? Merk je bijvoorbeeld dat je doelgroep veranderd is en wil je deze beter kunnen bereiken of spelen jouw werkzaamheden zich in tegenstelling tot vroeger meer online af.

2. Breng daarna in kaart hoe groot de verandering die je wilt doorvoeren zal zijn. Moet de huisstijl alleen gemoderniseerd worden of wil je bijvoorbeeld ook de naam van je bedrijf veranderen. Hoe wil je het bedrijf herpositioneren?
Een nieuwe huisstijl is een investering en door inzichtelijk te maken waar de knelpunten zich bevinden kan je jouw grafisch ontwerper zo goed mogelijk briefen.

Lees ook: Hoe brief ik mijn grafisch ontwerpers

3. Zorg ervoor dat er een goed moment is om de nieuwe huisstijl met de wereld te delen. Vanaf dat moment moet alles doorgevoerd zijn. Het schept verwarring als de website bijvoorbeeld nog de oude huisstijl voert terwijl al het offline materiaal wel de vernieuwde huisstijl uitstraalt. Het is daarom belangrijk om je klanten in te lichten over de veranderingen die jouw bedrijf heeft doorgemaakt. Door duidelijk te communiceren zal de nieuwe huisstijl geen verwarring opleveren bij je trouwe publiek en zal deze nieuwe klanten aantrekken.

Wees dus niet bang om je huisstijl aan te passen. Het is de visuele weergave van je bedrijf en als deze niet meer past is het tijd om deze aan te passen. Een goede visuele indruk heeft een positief effect op een onderneming.

Lees ook: Meer winst door goed design

Wil je ook een professionele huisstijl laten ontwerpen die naadloos aansluit bij jouw werkzaamheden?
Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.

-M

Disclaimer: Houd er rekening mee dat we zoekwoorden gebruiken om de vindbaarheid te verbeteren, waardoor sommige zinnen mogelijk minder vloeiend klinken.