Neem contact met ons op
info@mixusstudio.com

 

010 – 760 35 68

Naturalis

Voor de kantoren van Naturalis, Biodiversity Center in leiden werden we in samenwerking met Betiche gevraagd om met wandontwerpen en glasfolies de visuele identiteit tot leven brengen en zo een aangename en inspirerende werkomgeving creëren. We kregen toegang tot prachtige beeldbank van de Naturalis collectie, die meer dan 42 miljoen objecten bevat!

Als onderdeel van het Naturalis Biodiversity Center draagt Naturalis bij aan het behoud van biodiversiteit door middel van onderzoek en educatie. In nauwe samenwerking met de betrokkenen van Naturalis en Hollandse Nieuwe zijn we aan de slag gegaan. Het was een uitdaging om het omvangrijke werkterrein van Naturalis te visualiseren zonder dat het te druk werd.

Het concept en ontwerp draait om gelaagdheid en samenhang, geïnspireerd door oude aantekeningenboekjes van onder andere Darwin en tekeningen van Ernst Haeckel. De transparantie en gelaagdheid in de ontwerpen nodigen uit tot verder onderzoek, net zoals de medewerkers van Naturalis dagelijks doen. De beelden vieren de prachtige biodiversiteit en zijn een ode aan de natuur.

De enorme diversiteit van de beelden stelde ons voor een uitdaging, maar we hebben een structuur gecreëerd die visueel logisch en interessant is door de beelden te categoriseren op kleur. Met behulp van een speciaal ontwikkeld script hebben we de beelden netjes geordend op kleurwaarden en kleurintensiteit. Hieruit zijn 26 unieke wandontwerpen en 15 glasfolies ontstaan, geselecteerd uit de meest inspirerende collectiestukken.

Wil je ook een uniek grafisch ontwerp of meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op. We staan klaar om je te helpen.

Category

Interieur Prints