Neem contact met ons op
info@mixusstudio.com

 

010 – 760 35 68

NDO Bouwkunde

NDO Bouwkunde biedt ondersteuning aan zowel particuliere als professionele klanten gedurende het gehele bouwproces. Van schetsontwerp tot werktekening, ze bieden snel en nauwkeurig tekenwerk en fungeren als verbindende factor tussen alle partijen. Onze opdracht was het creëren van een moderne, creatieve en betrouwbare visuele identiteit die zich onderscheidt in de sector.

Het beeldmerk van NDO Bouwkunde is een gelaagde structuur, gevormd door de abstracte letters N, D en O, symbool voor persoonlijke bouwprojecten en ruimtelijkheid. Het woordmerk bestaat uit ronde, gepersonaliseerde letters, krachtig maar toch zacht. Een vereenvoudigde versie van het logo benadrukt de gelaagdheid van de onderneming. Het kleurenpalet is modern, warm en geavanceerd, met oranje en blauw voor betrouwbaarheid en steunkleuren lichtroze en lichtgrijs voor een creatieve twist.

Vier iconen vertegenwoordigen de belangrijkste pijlers van NDO, waarbij een vereenvoudigde vorm van het beeldmerk wordt gebruikt om een unieke vormentaal te creëren. Abstracte zwart-wit fotografie van bouwstructuren, gecombineerd met kleurvlakken in de huisstijlkleuren, zorgt voor een grafische laag die verwijst naar bouwen, gelaagdheid en structuur. De visuele identiteit wordt toegepast op diverse off- en online uitingen, van briefpapier tot social media posts, met simpliciteit en interessante elementen voor een onderscheidend geheel.

Wil je ook een unieke huisstijl voor je onderneming? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

“Mijn vraag aan Mixus was om voor mij een herkenbare huisstijl te bedenken, waarmee ik bij zowel zakelijke als particuliere klanten mee voor de dag kan komen. Ik wilde een simpele vormgeving, maar wel een kleurrijke. Mixus kwam met drie voorstellen die eigenlijk alle drie aan sloten aan mijn wensen. Hierdoor zijn we heel snel tot één huisstijl gekomen. Ik ben heel tevreden over het proces. De duidelijke uitleg over het hoe, waarom en welke uitwerking iets met een bepaalde vormgeving helpt ontzettend veel met het maken van keuzes over het ontwerp. Mijn huisstijl is daarnaast ook nog opgezet dat hij mee kan veranderen met het bedrijf. Als de website moet worden uitgebreid of als er een nieuw bedrijfsonderdeel komt kan ik dit binnen mijn huisstijl eenvoudig uitbreiden. Een heel tevreden klant dus.”

Niek van den Outer, NDO Bouwkunde

Category

Drukwerk, Huisstijl Ontwerp