NDO Bouwkunde

Huisstijl ontwerp

NDO bouwkunde is een bouwkundig bureau dat zowel particuliere als professionele klanten ondersteunt bij het tot stand komen van een project.
Ze ondersteunen en ontzorgen klanten tijdens het complete bouwproces. Ze verzorgen snel en secuur tekenwerk, van fase schetsontwerp tot uiteindelijke werktekening. Ze denken mee en geven concreet advies en fungeren als de verbindende factor tussen architecten, projectontwikkelaars en aannemers.

Wij kregen de vraag om de visuele identiteit voor NDO bouwkunde te creëren. Belangrijk voor de klant was dat het een moderne, creatieve, betrouwbare en professionele huisstijl zou worden. Een stijl die in deze sector niet veel wordt toegepast en dus gegarandeerd zou onderscheiden.

NDO Bouwkunde, Mixus studio, Logo

Het beeldmerk van NDO bouwkunde is een gelaagde structuur welke is opgebouwd uit de abstracte letters N, D en O. Het staat voor persoonlijke bouwprojecten en ruimtelijkheid. Het beeldmerk is los van het logo te gebruiken. Het woordmerk is opgebouwd uit ronde gepersonaliseerde letters. Krachtig, maar met een zacht karakter.

Een gesimplificeerde versie van het logo creëert één van de huisstijlelementen die de gelaagdheid van de onderneming benadrukt.

Het kleurenschema is modern, warm, gebalanceerd en geavanceerd. Oranje en blauw zorgen voor betrouwbaarheid en steunkleuren lichtroze en en lichtgrijs geven een interessante draai aan het kleurenschema. Het geeft de onderneming een betrouwbaar en creatief karakter.

We creëerden 4 iconen welke de 4 belangrijkste pijlers van NDO weergeven. Ook hier komt gesimplificeerde vorm van het beeldmerk terug en instaat een eigen en unieke vormentaal.

NDO Bouwkunde, Mixus studio, Iconen

Abstracte zwart-wit fotografie van bouwstructuren gecombineerd met kleurvlakken in de huisstijlkleuren zorgen voor een extra grafische laag welke verwijst naar bouwen, gelaagdheid en structuur.

De visuele identiteit wordt toegepast op diverse off- en online uitingen waaronder briefpapier, visitekaarten en social media posts. Simpliciteit met interessante elementen zorgen voor een onderscheidend geheel.

NDO Bouwkunde, Mixus studio, Uitingen

Ook een unieke huisstijl laten ontwerpen voor je onderneming? Neem dan contact met ons op.

“Mijn vraag aan Mixus was om voor mij een herkenbare huisstijl te bedenken, waarmee ik bij zowel zakelijke als particuliere klanten mee voor de dag kan komen. Ik wilde een simpele vormgeving, maar wel een kleurrijke. Mixus kwam met drie voorstellen die eigenlijk alle drie aan sloten aan mijn wensen. Hierdoor zijn we heel snel tot één huisstijl gekomen. Ik ben heel tevreden over het proces. De duidelijke uitleg over het hoe, waarom en welke uitwerking iets met een bepaalde vormgeving helpt ontzettend veel met het maken van keuzes over het ontwerp. Mijn huisstijl is daarnaast ook nog opgezet dat hij mee kan veranderen met het bedrijf. Als de website moet worden uitgebreid of als er een nieuw bedrijfsonderdeel komt kan ik dit binnen mijn huisstijl eenvoudig uitbreiden. Een heel tevreden klant dus.”
Niek van den Outer, NDO Bouwkunde