POKAY

Huisstijl ontwerp

POKAY, Mixus studio

POKAY, Mixus studio

In de grote steden is de Poké bowl al een grote hit, maar in de kleinere steden is het concept nog redelijk onbekend. Met een voorliefde voor deze verse vissalade wilde eigenaar Tjong Wu dan ook het concept introduceren bij de rest van Nederland. Het eerste filiaal is nu geopend in een monumentaal pand in het centrum van Delft. Een stad vol studenten uit binnen- en buitenland.
De uitstraling van POKAY moest dan ook pakkend, modern en jong zijn. Belangrijk was ook een internationale uitstraling.
Tevens moest duidelijk zijn wat POKAY precies verkoopt en dat het hier om gezonde maaltijden gaat.

POKAY, logo, Mixus studio

Daarom hebben we bij het ontwerpen de ‘O’ in het logo letterlijk een poké bowl gemaakt. Een vis met een saladeblad vertelt in één oogopslag wat POKAY is. De groene kleurtoon steekt goed af tegen de logo’s van de concurrenten in de grote steden en het laat zien dat het om gezonde producten gaat. Tevens versterkt dit de eco-vriendelijke insteek van POKAY. De ‘O’ kan ook los als beeldmerk gebruikt worden, wat het logo multi-inzetbaar maakt.

POKAY, sticker op verpakking, Mixus studio

POKAY, bezorgfietsen, Mixus studio

3 extra steunkleuren zorgen dat de in totaal 5 huisstijlkleuren de stappen duidelijk maken waarmee een poké bowl door de klant zelf kan worden samengesteld. Alle kleuren zijn ontstaan uit een hawaiiaans-geinspireerd kleurenschema. Ze geven de huisstijl een fris en kleurrijke uitstraling.

We maken dan ook gebruik van prachtige fotografie, waarop vooral de kleuren van de gerechten spreken. Dit in combinatie met betonnen structuren en koude grijze tinten om het geheel modern en stoer te maken.

POKAY, menu, Mixus studio

Om het stappenplan nog beter weer te geven maakten we een grafische voorstelling welke groot op de wand bij de balie in de zaak is geplaatst. Zo kunnen klanten snel zien hoe het systeem van POKAY werkt.

POKAY, stappenplan, Mixus studio

Tevens creëerden we nog meer uitingen zoals stempelkaarten waarmee de klanten voor een gratis maaltijd kunnen sparen, flyers en uitnodigingen voor de opening.

POKAY, spaarkaarten, Mixus studio

Alle elementen komen op de website terug.

POKAY, website, Mixus studio

POKAY, website, Mixus studio

POKAY, website, Mixus studio

Ook een huisstijl laten ontwerpen of een professionele website laten maken? Neem dan contact met ons op.

“De resultaten zijn meer dan P’okay! Mixus Studio heeft goed geluisterd naar mijn wensen en hebben daaruit een prachtig en functionele huisstijl ontworpen. Zij voeren niet alleen uit maar denken ook graag met je mee met hun uitgebreide ervaring en expertise. Met deze huisstijl hebben we een eigen identiteit waaruit wij verder kunnen bouwen. Regelmatig vraag ik met grote tevredenheid Mixus Studio voor het ontwerpen van verschillende contents.”
Tjong Wu, Pokay