Saigon Càphê

Huisstijl ontwerp

Saigon Càphê Rotterdam is de nieuwste hotspot in de Rotterdamse Martkhal. Het is de vierde vestiging. Door het formaat en de locatie is het ook de vestiging met de meeste uitdaging.
Bij Saigon Càphê kun je 24/7 terecht voor drankjes en gerechten in een ‘all day’ sfeer. Hier start de dag met een heerlijke Vietnamese coffee en authentiek vietnamees gebak, of maak ‘s avonds een onvergetelijke tijd met je vrienden tijdens een shared dinner. Dit is dus echt een must-visit voor elke echte foodie.

Saigon Caphe Rotterdam

Saigon Caphe Rotterdam

Het interieur van Saigon Càphê is geïnspireerd op de sfeer van een Franse bistro en biedt een ontspannen, gezellige sfeer waarin je helemaal tot rust kunt komen en kunt genieten van de lekkerste Vietnamese gerechten.
Omdat het al de vierde vestiging is van Saigon Câphé was er al een (beknopte) huisstijl. Wij werden gevraagd het naar een hoger niveau te tillen om een nieuwe doelgroep aan te spreken. De huisstijl moest herkenbaar, fris en speels zijn. Een complete beleving die aan zou sluiten bij het vernieuwde interieurconcept en de hippe Rotterdamse zou aanspreken.
Het logo is daarom moderne vrouw met een traditionele Vietnamese Non La Hoed. Het silhouette en de ogen die niet getoond worden geeft het geheel een mysterieuze uitstraling. Wat dan weer heel goed aansluit bij de Franse sfeer.

Saigon Caphe Rotterdam

Saigon Caphe Rotterdam

Saigon Caphe Rotterdam

De kleuren salie, donkergroen en rood zijn een prachtige combinatie die beide traditie en moderniteit uitstralen. Rood symboliseert de passie en het verlangen naar avontuur, terwijl salie en groen de rust en ontspanning weerspiegelen. Dit maakt ze tot een perfecte combinatie voor zowel het interieur als de culinaire ervaring.
De visuele uitingen zijn allemaal helder en simplistisch, wat perfect aansluit bij het gevoel van een Franse bistro. Hierdoor wordt de aandacht van de toeschouwer direct naar de kernboodschap getrokken, zonder afgeleid te worden door overbodige elementen. De prachtige fotografie met de kleurrijke gerechten stelen op deze manier de show.

Ook opzoek naar een uniek grafisch design of meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op.

“We zijn enorm onder de indruk van de creativiteit en flexibiliteit van Miranda en Maxime. Hun designs sluiten perfect aan bij onze wensen. Ze begrijpen onze visie en weten deze op een verfijnde en doordachte manier tot leven te brengen. Mixus Studio is niet bang voor veranderingen en past zich moeiteloos aan tijdens het proces. Hun professionaliteit en toewijding zijn bewonderenswaardig. Kortom, we bevelen Mixus Studio van harte aan voor elk ontwerpproject. Ze leveren consistent uitstekende resultaten en weten onze visie tot in de puntjes te realiseren.”
Saigon Càphê