Sunwood, Dutch Design

Huisstijl ontwerp

Sunwood Dutch Design is een Nederlands familiebedrijf gespecialiseerd in buitenhaarden op gas. Het bedrijf is opgericht in 1939 en is van een ambachtelijk bedrijf uitgegroeid naar een internationaal bedrijf met oog voor design. Nu zoon Wout Sunderman het bedrijf overgenomen heeft, wilde hij het bedrijf een nieuwe en moderne look geven welke aansluit bij de nieuwe bedrijfsvisie.

Sunwood Dutch Design, Mixus studio

Aan ons dan ook de vraag hoe kunnen we Sunwood op een frisse en pakkende manier opnieuw in de markt zetten? De producten van Sunwood verkochten wel, maar het probleem was dat de verouderde visuele communicatie vooral een ouder publiek aansprak.

Sunwood Dutch Design, Roll up banner, Mixus Studio

Om te beginnen hebben we Sunwood echt leren kennen. We bekeken de productielijn van het bedrijf en zagen hoe de producten werden ontwikkelt, gefabriceerd werden en gereed werden gemaakt voor verzending. Ook spraken wij met de Carino Sunderman die als voormalig directeur van het familiebedrijf veel wist te vertellen over de geschiedenis van Sunwood.

Sunwood Dutch Design, handleiding, Mixus studio

Sunwood Dutch Design, handleiding, Mixus studio

Sunwood Dutch Design, handleiding, Mixus studio

Vervolgens brachten we advies uit en bedachten we een passende communicatiestrategie. We versimpelde en moderniseerde het bestaande logo, maakten een spannend kleurenschema en bedachten een uitdagende taal. Verder vonden wij dat deze oer-Hollandse pareltjes, met verkooppunten over de hele wereld, de naam Dutch Design moesten dragen. Dit draagt zowel de huisstijlkleur als de nieuwe ondertitel van het logo extra uit. De volledige naam van het bedrijf is dan Sunwood Dutch Design.

Sunwood Dutch Design, brochure, Mixus studio

Het resultaat is een uitdagende, opvallend en fris huisstijl ontwerp waar je niet omheen kan.
Inmiddels is de verkoop uitgebreid naar de EU en het Midden Oosten.

Sunwood Dutch Design, Mixus studio

Ook een huisstijl laten ontwerpen of meer weten of dit project? Neem dan contact met ons op.

“Mixus studio is een fantastisch bedrijf dat mijn verwachtingen ruimschoots heeft overtroffen! Ik was al een tijd opzoek naar een bedrijf dat onze folders en huisstijl kon ontwerpen en ik ben erg blij dat ik voor de dames van Mixus studio heb gekozen. Maxime en Miranda zijn prettig om mee samen te werken. Ze denken goed met je mee en hebben meer geleverd dan een nieuwe, visuele representatie van ons bedrijf alleen. Ons merk is als het ware nieuw leven ingeblazen en heeft nu een heus imago dat perfect aansluit op onze producten, bedrijfsvisie en plannen voor de toekomst. Een resultaat waar ik bijzonder trots op ben.”
Wout Sunderman, Sunwood Dutch Design