Neem contact met ons op
info@mixusstudio.com

 

010 – 760 35 68

Sunwood, Dutch Design

Sunwood Dutch Design is een Nederlands familiebedrijf dat gespecialiseerd is in buitenhaarden op gas. Sinds de oprichting in 1939 is het bedrijf gegroeid van een ambachtelijke onderneming tot een internationale speler met een focus op design. Na de overname door zoon Wout Sunderman was het tijd om het bedrijf een nieuwe, moderne uitstraling te geven die aansluit bij de vernieuwde bedrijfsvisie.
Onze uitdaging was om Sunwood op een frisse en pakkende manier opnieuw in de markt te zetten. Hoewel de producten van Sunwood goed verkochten, sprak de verouderde visuele communicatie vooral een ouder publiek aan.

We begonnen met een grondige kennismaking met Sunwood, waarbij we de productielijn bezochten en spraken met Carino Sunderman, voormalig directeur en bron van waardevolle inzichten over de geschiedenis van het bedrijf.

Op basis van deze kennis brachten we advies uit en ontwikkelden we een passende communicatiestrategie. We vereenvoudigden en moderniseerden het bestaande logo, creƫerden een opvallend kleurenschema en bedachten een uitdagende tone of voice. Bovendien vonden we dat deze typisch Nederlandse producten, met wereldwijde verkooppunten, de naam Dutch Design moesten dragen. Dit komt zowel tot uiting in de huisstijlkleuren als in de nieuwe ondertitel van het logo. De volledige naam van het bedrijf werd dan ook Sunwood Dutch Design.

Het resultaat is een uitdagend, opvallend en fris huisstijlontwerp dat niet te missen is. De verkoop is inmiddels uitgebreid naar de EU en het Midden-Oosten.

Wil je ook een huisstijl laten ontwerpen of meer weten over dit project? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

“Mixus studio is een fantastisch bedrijf dat mijn verwachtingen ruimschoots heeft overtroffen! Ik was al een tijd opzoek naar een bedrijf dat onze folders en huisstijl kon ontwerpen en ik ben erg blij dat ik voor de dames van Mixus studio heb gekozen. Maxime en Miranda zijn prettig om mee samen te werken. Ze denken goed met je mee en hebben meer geleverd dan een nieuwe, visuele representatie van ons bedrijf alleen. Ons merk is als het ware nieuw leven ingeblazen en heeft nu een heus imago dat perfect aansluit op onze producten, bedrijfsvisie en plannen voor de toekomst. Een resultaat waar ik bijzonder trots op ben.”

Wout Sunderman, Sunwood Dutch Design

Category

Drukwerk, Huisstijl Ontwerp