Neem contact met ons op
info@mixusstudio.com

 

010 – 760 35 68

KC Da Vinci

Voor de nieuwe basisschool KC Da Vinci in Den Haag hebben we een wandontwerp van 30 meter lang gecreëerd voor het leerplein. Het ontwerp is gebaseerd op het patroon van de ‘Flower of Life’, een symbool dat veel voorkomt in kunst, cultuur en religies over de hele wereld. Leonardo da Vinci had een grote interesse in de ‘Flower of Life’ en bestudeerde de vorm en wiskundige eigenschappen ervan. Met deze inspiratie hebben we een ontwerp gemaakt dat aansluit bij alle aspecten van KC Da Vinci, namelijk cultuur, onderwijs en gemeenschapszin. De lijnen in het ontwerp zijn speels, alsof ze zijn getekend door kinderen met krijt, en de ingekleurde bloemvormen symboliseren groei en de ontwikkeling van de leerlingen.

Daarnaast wilden we het schoolplan op een mooie manier presenteren. Hiervoor hebben we een uitvouwbare poster gemaakt die het schoolplan, de missie en visie van KC Da Vinci op een begrijpelijke en uitnodigende manier weergeeft. Elke stap neemt de lezer op een begrijpelijke manier mee door het verhaal van KC Da Vinci. Dit werkt als een klein boekje, wat verwijst naar educatie, inspiratie en groei. Vanuit de uitvouwbare poster hebben we ook een informatief whiteboard voor in de lerarenkamer en een posterserie voor in de lokalen ontwikkeld. In dezelfde stijl hebben we ook glasfolies, bewegwijzering, signing, lokaalaanduidingen en toileticonen gecreëerd.

Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met Betiche.
Fotografie door Pierre Crom.

Ben je ook op zoek naar een uniek grafisch ontwerp of wil je meer weten over dit project? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Category

Drukwerk, Huisstijl Ontwerp, Interieur Prints