Trilux

Interieur ontwerp

Voor Trilux BeNeLux creëerden we een visuele beleving voor de trainingsruimte/grote vergaderzaal voor het hoofdkantoor in Amersfoort. TRILUX Simplify Your Light staat voor de eenvoudigste en zekerste weg naar een energieefficiënte en toekomstgerichte verlichtingsoplossing op maat.
De ruimte moest akoestisch aangepakt worden en tegelijkertijd zorgen we ervoor dat de ruimte qua uitstraling meer zou passen bij de rest van het gebouw en de onderneming. De ruimte moet inspirerender en minder formeel aanvoelen. De ruimte moest een geheel worden en zijn doel optimaal dienen. Belangrijk hierin was dat het product (licht van Trilux) een mooie centrale plek krijgt en dat trainingen in een sfeervolle en functionele omgeving gegeven kunnen worden.

Om dit te bewerkstelligen besloten we de algehele beleving in de ruimte aanpakken. Hiervoor creëerden we een akoestisch wandontwerp voor de (niet glazen) wanden aan de entreezijde van de ruimte, een akoestisch wandontwerp, een nieuw white board en dachten mee over het meubilair.

Voor het gekozen ontwerp zijn we uitgegaan van alle prachtige metaforen die TRILUX al actief gebruikt binnen de organisatie. Geïnspireerd door het oog aan de achterzijde van de ruimte hebben we een ontwerp gemaakt. Het ontwerp volgt de lijnen van de ruimte, vanaf het oog naar het scherm. Met de vergadertafel en het lichtsysteem mee. De lijnen zijn geïnspireerd op het breken van licht en vormen samen een abstract gebergte. Het gebergte met al zijn uitdagingen en samenwerking. Als rode draad hebben we één van de lijnen de gradiënt (alle kleuren uit het kleurenspectrum) meegegeven uit het logo van TRILUX. Dit benadrukt hoe
TRILUX te werk gaat. Oplossingsgericht, doelgericht en samen. De donkere wand geeft het centrale licht en de vergaderruimte een nog meer prominente rol en omarmt de gebruiker van de ruimte.

Het ontwerp loopt door op het wandvullende white board zodat een geheel ontstaat. Verder creëerden we een zithoek, zorgden we voor akoestische plantenbakken en prachtige gordijnen van Vescom.

Ook opzoek naar een uniek grafisch design of meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op.

“Mixus studio bruist van de creativiteit. Je weet altijd zeker dat ze de vraag van klant vertalen in iets bijzonders, in iets onverwachts: visueel interessante wandontwerpen en signing die passen bij het gebouw en de mensen.
Met veel plezier werk ik met Maxime en Miranda aan mooie uitingen die het gebouw vervolmaken.”
Joyce Onverwagt, Betiche, visuele beleving