Oldelft Ultrasound

Print

Oldelft bestaat al meer dan 80 jaar. Ze zijn begonnen met nachtkijkers en echo apparatuur. Betiche won de pitch voor de uitvraag van Cepezed voor de natuurinclusieve nieuwbouw voor Oldelft Ultrasound. Wij mochten in samenwerking met Betiche de visuele beleving voor het nieuwe hoofdkantoor in Delft ontwerpen. Het nieuwe gebouw zelf is milieuvriendelijk en circulair.

Na allerlei fusies en overnamen is Oldelft doorgegaan als onafhankelijke divisie die ultrasound transducers produceren.
Oldelft verkoopt dit wereldwijd aan allerlei fabrikanten van medische apparatuur. De transducers worden steeds kleiner. Het gaat om vooral veel precisiewerk. Ze hebben hiervoor horlogemakers en goudsmeden in dienst. Alle productie vindt plaats in Delft.

Interieur

In het interieur wordt er veel blauw gebruikt in de meubels, zwarte kaders, bamboe en gietvloeren en petfelt lampen van Inzee.

Ontwerp

Met de ultrasound oplossingen van Oldelft wordt geluid visueel gemaakt. Door geluidsgolven zo te positioneren dat er een menselijk hart ontstaat creëren we een alomvattend ontwerp. Het vertelt niet alleen over de techniek, maar ook over gezondheidszorg en mensen die hier iedere dag met passie aan werken.

De mensen van Oldelft werken aan complexe techniek met de hierbij horende obstakels. Dit allemaal met het doel de medische wereld te helpen en beter te maken. Het bedrijf werkt vanuit het hart. Tevens is dit de centrale ingang, waarbij het als fungeert als het hart van het bedrijf.

De quote: ‘If It’s difficult, our heart is in it’, verwijst naar het feit dat Oldelft altijd voor de lastigste vraagstukken gaat en niet voor de makkelijke weg, vanuit passie en visie. Zoals zo mooi bij onze kennismaking naar voren kwam:
‘Als het maar moeilijk genoeg is dan beginnen we er wel aan, laat dat makkelijke maar aan iemand anders over.’

In dit artikel gepubliceerd op Industriebouw vertelt de architect over dit bijzondere project en lees je over onze bijdrage hieraan.

Ook opzoek naar een uniek grafisch design of meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op.

“Mixus studio bruist van de creativiteit. Je weet altijd zeker dat ze de vraag van klant vertalen in iets bijzonders, in iets onverwachts: visueel interessante wandontwerpen en signing die passen bij het gebouw en de mensen.
Met veel plezier werk ik met Maxime en Miranda aan mooie uitingen die het gebouw vervolmaken.”
Joyce Onverwagt, Betiche, visuele beleving