Neem contact met ons op
info@mixusstudio.com

 

010 – 760 35 68

Oldelft Ultrasound

Oldelft heeft al meer dan 80 jaar een rijke geschiedenis. Het begon met nachtkijkers en echo-apparatuur. Betiche won de pitch voor de uitvraag van Cepezed voor de natuurinclusieve nieuwbouw voor Oldelft Ultrasound. In samenwerking met Betiche kregen we de kans om de visuele beleving voor het nieuwe hoofdkantoor in Delft te ontwerpen. Het nieuwe gebouw zelf is milieuvriendelijk en circulair.
Na verschillende fusies en overnames is Oldelft doorgegaan als een onafhankelijke divisie die ultrasound transducers produceert, Oldelft Ultrasound. Oldelft verkoopt deze wereldwijd aan diverse fabrikanten van medische apparatuur. De transducers worden steeds kleiner, en dit vereist voornamelijk precisiewerk. Ze hebben horlogemakers en goudsmeden in dienst voor deze productie, die allemaal plaatsvindt in Delft.

Ontwerp
In het interieur wordt veel blauw gebruikt in de meubels, zwarte kaders, bamboe en gietvloeren, en petfelt lampen van Inzee. Met de ultrasound oplossingen van Oldelft wordt geluid visueel gemaakt. Door geluidsgolven zo te positioneren dat er een menselijk hart ontstaat, creëren we een alomvattend ontwerp. Dit vertelt niet alleen over de techniek, maar ook over gezondheidszorg en de mensen die hier iedere dag met passie aan werken. De mensen van Oldelft werken aan complexe techniek met bijbehorende uitdagingen, allemaal met als doel de medische wereld te helpen en te verbeteren. Het bedrijf werkt vanuit het hart. Deze centrale ingang fungeert als het hart van het bedrijf.

De quote: ‘If It’s difficult, our heart is in it’, benadrukt dat Oldelft altijd de uitdagingen aangaat en niet voor de makkelijke weg kiest, gedreven door passie en visie. Zoals bij onze kennismaking naar voren kwam: ‘Als het maar moeilijk genoeg is, dan beginnen we eraan; laat het makkelijke maar aan iemand anders over.’

Op zoek naar een uniek grafisch ontwerp of meer informatie over dit project? Neem dan contact met ons op.

In dit artikel gepubliceerd op Industriebouw vertelt de architect over dit bijzondere project en lees je over onze bijdrage hieraan.

Category

Interieur Prints