Enver

Beleving en signing

Enver is een pleegzorgonderneming in de regio Rotterdam Rijnmond, Zuid-Holland en Midden-Holland.
Ze strijden voor een goede basis voor ieder kind. Enver is er voor kinderen, jongeren en ouders of opvoeren. Ze geven een steuntje in de rug en zorg en ondersteuning als de ontwikkeling van een kind in het gedrang komt.

Voor het nieuwe kantoor wilden zij een toegankelijke en vriendelijke omgeving creëren. Een omgeving waarin personeel zich trots en prettig zou voelen om hier te werken en waar cliënten een veilig en vriendelijk gevoel zouden krijgen. De grafische uitingen komen op diverse wanden, glazen wanden, liften en bij de welkomstbalie in het gebouw.

In opdracht van Betiche, visuele beleving, werden wij gevraagd het design te verzorgen.

We zijn bij het concept uitgegaan van de basis namelijk de naam Enver. En verder, altijd in beweging. Enver helpt mensen op weg. Zo kort als mogelijk, maar zo lang als nodig is. Dit wilden we terug laten komen in het gebouw. Gebaseerd op de bestaande schakel uit het logo hebben we een systeem ontwikkeld waarbij we deze beweging konden visualiseren.

Glazen wanden kantoren en cliëntdeel
Uitgaand van de vorm van de schakel uit de huisstijl hebben we een patroon gecreëerd welke in beweging lijkt. Het symboliseert vallen en opstaan en weer doorgaan ofwel ‘En verder’. Het patroon is op een licht-transparant witte achtergrond geplaatst waarna deze is uitgesneden. Het privacy gedeelte bevat dus hele kleine doorkijkjes in het patroon. Dit om het gevoel van ‘samen’ nog meer weer te geven.

Welkomstdesk en wanden
Op iedere wand komt een patroon bestaand uit de schakel in de aansluitende huisstijlkleuren. Er zijn dus wanden van 30% van de huisstijlblauw gecombineerd met 100% blauw, 30% groen gecombineerd met 100% groen etcetera. Het patroon is altijd in beweging en nergens hetzelfde. Maar door het kleurgebruik toch rustig. De beweging gaat door het hele gebouw. De kleuren voor de ruimtes sluiten aan bij het opgestelde kleurenplan door de architect.

Op de derde verdieping is het patroon ook verwerkt in petfelt patronen welke zorgen voor prettige afscheidingen en goede akoestiek.

Brandslanghaspel
Bij de brandslanghaspel wilde de klant een klein grapje voor een luchtig gevoel. Daarom hebben we een van de schakels uit het logo gebruikt om een vlam te creëren.

Ook opzoek naar een uniek grafisch design of meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op.