Neem contact met ons op
info@mixusstudio.com

 

010 – 760 35 68

O3

In O3 bundelen Dak kindercentra, Basisschool Jan van Nassau en Welzijnsorganisatie Zebra hun krachten. Het is een ontmoetingspunt waar verschillende mensen, culturen, instanties en ideeën samenkomen. Toen Betiche, visuele beleving, ons benaderde voor een concept voor de nieuwe locatie van de Jan van Nassauschool, was het doel om aan te sluiten bij de visie van O3 en de sfeer binnen het nieuwe gebouw. Het belangrijkste was om de multiculturele gebruikers een gevoel van ’thuis’ te geven. De drie O’s stonden centraal, omringd door diverse mensen en culturen.

Bij het ontwerpen van de glas- en wandontwerpen hebben we ons verdiept in wereldpatronen. We hebben de 40 meest voorkomende nationaliteiten in Nederland onderzocht en de patronen uit deze landen in kaart gebracht. Vervolgens hebben we deze patronen gecategoriseerd op basis van overeenkomstige visuele kenmerken, vormen en achtergronden, en deze gekoppeld aan een icoon. De vorm van elk icoon is afgeleid van traditionele wereldpatronen en gemoderniseerd.

De iconen worden weergegeven in een cirkel van wereldpatronen, waarbij ze elkaar versterken, net als de activiteiten in O3. De exponentiële groei door de verschillende cirkels symboliseert O3, waar kinderen, bewoners, de wijk en de samenleving kunnen groeien en zich kunnen ontplooien. Naast de wereldse iconen hebben we ook toileticonen (dames, heren, meisjes, jongens, minder validen en kleedkamers) ontworpen, evenals Singing op de dakkas.

Daarnaast hebben we unieke rapportbladen gecreëerd voor elke klas. Deze zijn gemakkelijk digitaal in te vullen door de leerkrachten.

Wil je ook een uniek ontwerp voor jouw project of meer weten over onze aanpak? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

“Mixus Studio bruist van creativiteit. Ze vertalen de klantvraag altijd naar iets bijzonders, iets onverwachts. Met oog voor detail creëren ze visueel interessante wandontwerpen en signing die perfect passen bij het gebouw en de mensen.
Samenwerken met Maxime en Miranda aan mooie uitingen is een plezier. Ze vervolmaken het gebouw met hun expertise en passie. Mixus Studio weet de juiste snaar te raken, of het nu om gedurfde statements of subtiele toevoegingen gaat.”

J. Onverwagt, Betiche, Visuele Beleving

Category

Drukwerk, Huisstijl Ontwerp, Interieur Prints