Neem contact met ons op
info@mixusstudio.com

 

010 – 760 35 68

Waarom het bepalen van een doelgroep belangrijk is voor jouw horecaonderneming

Als je een horecaonderneming wilt starten, zoals een restaurant, cafetaria, bed and breakfast, lunchzaak, bistro of een all-you-can-eat concept, is het belangrijk om het juiste publiek aan te spreken. Maar hoe bepaal je die specifieke groep gasten die jouw zaak zullen bezoeken?

Hoewel je als horecaondernemer wilt dat iedereen zich welkom voelt in jouw zaak, is het toch essentieel om je te richten op een bepaalde doelgroep. Het niet bepalen van een duidelijke doelgroep kan het moeilijk maken om te concurreren en je te onderscheiden.

Hier zijn 5 stappen om jouw doelgroep te bepalen:

1. Levensfase

Denk na over de levensfase van je gasten. Gaat het om jonge hippe creatievelingen, gezinnen met jonge kinderen, zakenlui, studenten of toeristen? Begrijp het culinaire gedrag van je doelgroep en stem je aanbod hierop af.

2. Locatie van je gasten

Analyseer waar je gasten vandaan komen. Wonen ze in een stad, dorp, volkswijk, studentenbuurt of luxe appartementen? Zorg dat er genoeg animo is voor jouw onderneming in die omgeving.

3. Inkomen & opleiding

Schat het besteedbaar inkomen en de opleiding van je doelgroep. Bedenk hoe je onderneming hierop kan inspelen. Een luxe uitstraling zal bijvoorbeeld niet aanspreken bij een studentenpubliek.

4. Levensstijl

Begrijp de levensstijl van je toekomstige gasten, inclusief hun waarden, persoonlijkheid, hobbies en dagelijkse routine. Pas hier je concept op aan, bijvoorbeeld met openingstijden of voorzieningen.

5. Motivatie

Onderzoek waarom je klanten een horecaonderneming bezoeken. Is het voor plezier, functionele behoeften of zakelijke redenen? Zorg dat jouw onderneming hierop kan inspelen.

Door je producten en diensten af te stemmen op je doelgroep vergroot je je kansen op succes. Het ontwikkelen van een sterke visuele identiteit en huisstijl is daarom cruciaal.

Wil je meer weten over het effectief bereiken van jouw doelgroep of ben je op zoek naar een sterke visuele identiteit voor jouw horecaonderneming? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor advies.