Allon Dery x IXXI

Print

In opdracht van Allon Dery hebben we de creatie van de Allon Dery x IXXI collectie ondersteund. IXXI Your World benaderd interessante bedrijven om samen te werken. Zowel Allon Dery als IXXI focussen zich op het zelf samenstellen van interieurartikelen. Een samenwerking voor de twee ondernemingen leek dus ook een logische stap.
Allon Dery is een jong Rotterdamse bedrijf welke is gespecialiseerd in duurzame tafels die klanten zelf kunnen samenstellen. Klanten kiezen een eigen houten blad, vorm en tafelpoten naar keuze.
IXXI Your World is een bedrijf gespecialiseerd in wandontwerpen. Klanten kunnen door middel van vierkante kaarten en een speciaal kliksysteem een wandontwerp helemaal naar wens maken. Van het formaat tot het grafisch ontwerp of de fotografie. Dit kan door middel van eigen ontwerpen of door vaste IXXI collecties.
Twee ondernemingen die veel met elkaar gemeen hebben. Een perfecte match dus voor een interessante samenwerking.

Toen Allon Dery ons benaderden om de Allon Dery x IXXI collectie vorm te geven hadden zij al een duidelijke visie voor de collectie. Het idee was een color block thema met een simplistische vormen, kleuren- en beeldtaal. Een ontwerp wat in ieder interieur een plek zou mogen hebben. Expressief, urban en toegankelijk, maar ook in balans en tijdloos.

Er zijn veel tests en schetsen aan vooraf gegaan om tot een perfect samenhangend geheel te komen. Het was een delicaat proces. Door de simpliciteit moest ieder detail perfect zijn.
Eveneens was het belangrijk dat iedere IXXI zijn eigen karakter en gevoel zou hebben, maar dat het wel een duidelijke collectie moest zijn.

Het resultaat is een collectie die bestaat uit 10 verschillende IXXI’s met allemaal een eigen sfeer. Elk ontwerp verwijst naar de producten van Allon Dery door kleur, vorm of gevoel.

Naast de reguliere collectie creëerden we de Allon Dery x IXXI DIY (Do It Yourself) collectie. Hierbij worden mensen uitgedaagd zelf creatief te zijn en creaties te maken met de IXXI. Deze DIY bestaat uit 3 verschillende pakketten, alleen in 3 kleurtonen, waardoor er oneindig veel creaties mogelijk zijn.

Bekijk en bestel de producten hier

Ook opzoek naar een uniek grafisch design of meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op.