Neem contact met ons op
info@mixusstudio.com

 

010 – 760 35 68

Allon Dery x IXXI

In opdracht van Allon Dery hebben we de creatie van de Allon Dery x IXXI collectie ondersteund. IXXI Your World benadert interessante bedrijven om samen te werken. Zowel Allon Dery als IXXI focussen zich op het zelf samenstellen van interieurartikelen. Een samenwerking tussen de twee ondernemingen leek dus een logische stap. Allon Dery is een jong Rotterdams bedrijf dat gespecialiseerd is in duurzame tafels die klanten zelf kunnen samenstellen. Klanten kiezen een eigen houten blad, vorm en tafelpoten naar keuze. IXXI Your World is gespecialiseerd in wandontwerpen. Klanten kunnen door middel van vierkante kaarten en een speciaal kliksysteem een wandontwerp helemaal naar wens maken, van het formaat tot het grafisch ontwerp of de fotografie. Dit kan door middel van eigen ontwerpen of door vaste IXXI collecties. Twee ondernemingen die veel gemeen hebben, wat hen tot een perfecte match maakt voor een interessante samenwerking.

Toen Allon Dery ons benaderde om de Allon Dery x IXXI collectie vorm te geven, hadden zij al een duidelijke visie voor de collectie. Het idee was een color block thema met simplistische vormen, kleuren en beeldtaal. Een ontwerp dat in ieder interieur een plek zou kunnen vinden: expressief, urban, toegankelijk, maar ook in balans en tijdloos.

Er zijn veel tests en schetsen aan vooraf gegaan om tot een perfect samenhangend geheel te komen. Het was een delicaat proces, waarbij ieder detail perfect moest zijn vanwege de simpliciteit. Het was ook belangrijk dat iedere IXXI zijn eigen karakter en gevoel zou hebben, maar dat het wel een duidelijke collectie moest zijn.

Het resultaat is een collectie van 10 verschillende IXXI’s met elk een eigen sfeer. Elk ontwerp verwijst naar de producten van Allon Dery door kleur, vorm of gevoel.
Naast de reguliere collectie hebben we ook de Allon Dery x IXXI DIY (Do It Yourself) collectie gecreëerd. Hiermee worden mensen uitgedaagd om zelf creatief te zijn en creaties te maken met de IXXI. Deze DIY bestaat uit 3 verschillende pakketten, elk in 3 kleurtonen, waardoor er oneindig veel creaties mogelijk zijn. Je kunt de producten hier. bekijken en bestellen.

Ben je ook op zoek naar een uniek grafisch ontwerp of wil je meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op.

“Met heel veel plezier hebben we met Mixus samengewerkt aan onze gastcollectie voor IXXI. Miranda en Maxime denken goed met je mee en zijn vliegensvlug wanneer dat nodig is. Knap hoe alles binnen krappe deadlines wordt verzorgd. Zeer sympathiek en absoluut aan te raden; nogmaals dank voor jullie knappe werk!”

Allon Dery

Category

Drukwerk