Baron Spiced Rum

Huisstijl ontwerp

Jonge ondernemers Danny Coppenrath en Dennis de Man kwamen bij ons met het idee om een eigen rummerk te starten. Het idee kwam voort uit een verhaal van opa Wil Coppenrath, die vroeger een karaf rum cadeau kreeg van een kapitein. Sindsdien is hij altijd tevergeefs opzoek geweest naar een rum met dezelfde karakteristieke smaak. Opa’s laatste wens was het reproduceren van de smaak die hij na al die jaren nog steeds niet was vergeten. Danny en Dennis besloten deze wens te vervullen en de rum zelf te creëren, maar dan nog beter én helemaal van deze tijd.

Baron Spiced Rum

De vraag van de klant: Creëer een pakkende visuele identiteit, welke luxe, kwaliteit en succes uitstraalt voor Baron Spiced Rum. Belangrijk was dat er ook rekening gehouden wordt met de internationale markt.

Logo
De naam Baron komt ook van Opa, want zijn overgrootvader was een Baron, een zeer succesvolle man. Een naam die perfect bij de doelen van de ondernemers past. De klant had een duidelijk beeld van een berg en de weg naar de top. Wij creëerden een beeldmerk welke deze berg laat zien, maar ook een kroon, welke in de heraldiek een symbol is van status, succes en macht. Het beeldmerk komt delicaat over, maar heeft ook een solide basis. Waardoor deze bijvoorbeeld ook makkelijk als stempel kan fungeren bij feesten of gegraveerd kan worden in glazen.
Als ondertitel gebruikte we ‘The Sweet Taste of Succes’, welke zowel verwijst naar de zoete smaak van de rum en het motto van Baron: ‘Door hard werken kan iedereen succesvol zijn’. Zo is een logo ontstaan welke uniek is en onmiskenbaar bij Baron, Spiced Rum past.

Baron Spiced Rum

Huisstijl
Door gebruik te maken van een diepe blauw in combinatie met een warme roomtint en goud, hebben we de essentie van het merk weten te pakken. De kleuren staan voor zowel de nachtelijke uren, kwaliteit en de goudkleurige rum. Het gebruikte huisstijlfont sluit hier naadloos bij aan. We maakten gebruik van een statige letter met veel contrast. Het straalt kwaliteit en nostalgie uit. Als tegenhanger gebruikte we een strak, modern font om de huisstijl ook een moderne twist te geven.
In de fotografie en andere visuele uitingen wordt ook gebruik van warme en donkere tinten. Hierdoor voelen deze visuele uitingen sfeervol, luxueus en intiem.

Baron Spiced Rum

De fles
De klant koos voor een statige, luxe fles met een glazen dop. Ook hadden zij een duidelijk beeld van een etiket met een weg naar de top. Tevens was er de wens om een lamp onder de fles te plaatsen zodat de weg naar de top uitgelicht zou worden. Aan de bovenkant van de berg plaatsten we het logo welke als opkomende of ondergaande zon achter de berg zichtbaar is. We werkten met verschillende blauwtinten om de berg diepte te geven en met een gouden foliedruk om de fles extra allure te geven. We lieten genoeg plek voor de warm-gouden rum om zichtbaar te zijn en de fles luchtig en transparant te laten.

Het resultaat is een visuele identiteit welke naadloos aansluit bij de missie en visie van Baron.

Ook een unieke huisstijl laten ontwerpen voor je onderneming? Ben je opzoek naar een verpakkingsontwerp? Of wil je meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op.

“Mixus Studio heeft ons vanaf de eerste stap geholpen met het ontwerpen van ons logo en het label van onze fles. Het is een mooi en uitdagend proces geweest, na wat aanpassingen had het eindresultaat niet beter kunnen uitpakken. Zonder het actief meedenken en creatieve inzicht van deze dames hadden wij nooit tot zo’n mooi eindresultaat gekomen.
Bent u opzoek naar een grafisch ontwerper, dan bent u bij Mixus Studio aan het juiste adres.”

Danny Coppenrath, Baron Rum