Buurthuis Pancrat

Print

Via Betiche, visuele beleving kregen we de aanvraag voor een project in Leiden. De gemeente Leiden wilde voor het nieuwe buurthuis Pancrat Leiden een wandprint voor bij de trap in de centrale hal. Er is in het pand een peuteropvang, een jongeren-inloop voor allerlei soorten problemen en het sociale wijkteam houdt er kantoor. Hier worden bewoners met allerlei soorten problemen ontvangen.
De basis van het interieur is vrij neutraal (wit en grijs) en met meubels en het wandontwerp willen de gevestigde instellingen wat sfeer toevoegen om de mensen zich thuis te laten voelen. Omdat er veel ramen en deuren in de wand zitten en de trap er langsloopt moet het vooral ook een verbindend ontwerp zijn.

Buurthuis Pancrat, wandontwerp, Mixusstudio

Het ontwerp
Bij het concept zijn we uitgegaan van een ‘kathedraal voor iedereen’. Een plek waar iedereen gelijk is, ongeacht je afkomst, geloof of ideeën. Elk vakje is een individu die bijdraagt aan het geheel en deze versterken elkaar.
Iedere kleur representeert een belangrijke factor van het leven waaronder: verstand, creativiteit, persoonlijke kracht, liefde, communicatie, intuïtie en bewustzijn. Deze kleuren lopen in elkaar over en zijn met elkaar verbonden. Ze zorgen voor een plek van rust en eenheid.

Buurthuis Pancrat, montage, Mixusstudio

Buurthuis Pancrat, ontwerp, Mixusstudio

Buurthuis Pancrat, ontwerp, Mixusstudio

Buurthuis Pancrat, wandontwerp, Mixusstudio

Buurthuis Pancrat, wandontwerp, Mixusstudio

Buurthuis Pancrat, wandontwerp, Mixusstudio

Ook opzoek naar een uniek grafisch design of meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op.

“Mixus studio bruist van de creativiteit. Je weet altijd zeker dat ze de vraag van klant vertalen in iets bijzonders, in iets onverwachts: visueel interessante wandontwerpen en signing die passen bij het gebouw en de mensen.
Met veel plezier werk ik met Maxime en Miranda aan mooie uitingen die het gebouw vervolmaken.”
Joyce Onverwagt, Betiche, visuele beleving