Seoul Sista

Huisstijl ontwerp

Seoul Sista is een Koreaans Barbecue restaurant in het centrum van Rotterdam.
Bij Koreaanse Barbecue is het de bedoeling dat je zelf de maaltijd à la minute op de ingebouwde tafelgril bereidt. De barbecue concepten zijn in Azië heel erg populair, maar is in Nederland tamelijk onbekend. De kleine groep ondernemers die het in Nederland aanbiedingen zijn vaak erg traditioneel en hebben een beperkt assortiment.

Horeca-ondernemers Wing Li, Jessie Yuen en Aman Cheung werken lang in de horeca en hebben al verschillende succesvolle concepten op hun naam staan. Ze hebben hun krachten gebundeld om een nieuw en modern concept te introduceren in Rotterdam. Wel Koreaanse Barbecue, maar dan gepresenteerd in een hedendaags jasje. Eten bij Seoul Sista is een beleving.

Wij werden als Rotterdams grafisch ontwerpbureau gevraagd om deze beleving grafisch vorm te geven. Het moest een moderne visuele identiteit worden met het gevoel van Korea, maar op een geheel moderne manier. Geen traditioneel rood en blauw, maar moderne kleuren, strakke vormen en visueel interessante uitingen.

Seoul Sista, interieur, Mixus studio

Seoul Sista, interieur, Mixus studio

Seoul Sista, interieur, Mixus studio

Seoul Sista, interieur, Mixus studio

Seoul Sista, interieur, Mixus studio

Seoul Sista, interieur, Mixus studio

Voordat we begonnen met het creëren van de visuele identiteit hebben we een raamafplakking gemaakt welke tijdens de verbouwing zal fungeren als afscherming van de ruimte. Tevens wordt hiermee al tijdelijk reclame gemaakt voor de aankomende zaak. En het nieuws van een Korean Barbecue in Rotterdam liep als een lopend vuurtjes. Seoul Sista had nog voor de opening al meer dan 1000 likes op Facebook.

Seoul Sista, raamafplakking, Mixus studio

Geïnspireerd door de eerste tekeningen van het restaurant interieur design zijn we aan de slag gegaan met de huisstijl. Een belangrijk punt in het interieur zijn de grote graffiti van de Chinese kunstenaar Royyaldog wie afroamerikaanse vrouwen afbeeld in traditionele Aziatische klederdracht. Andere opvallende interieurkeuzes zijn de zeecontainer in de ruimte, het vele groen en de kopere afzuigers boven iedere tafel. De huisstijl moest hier naadloos op aansluiten. Het moet bijdragen aan de beleving, maar de andere elementen niet overschaduwen.

Het logo ontwerp voor Seoul Sista heeft een heel simpel karakter, maar heeft veel diepgang. Het is opgebouwd uit vormen die terugkomen op de Zuid-Koreaanse vlag. De Zuid-Koreaanse vlag zit vol met symboliek. De rode en blauwe cirkel vertegenwoordigen bijvoorbeeld samen een ononderbroken beweging binnen de oneindigheid. De vier trigrammen in de vlag staan voor hemel, water, aarde en vuur. Deze symboliek hebben we vertaald naar een nieuw bedrijfslogo voor Seoul Sista. De cirkel was voor ons het perfecte en enige symbool voor ziel of soul. Op de cirkel hebben we het trigram ‘vuur’ geplaatst welke verwijst naar de Koreaanse Barbecue. De kleur roze in het logo verwijst naar het vrouwelijke ‘sista’. Er een ontstaat een modern, sterk, hilarisch bedrijfslogo welke net als de Zuid-Koreaanse vlag vol zit met symboliek.

Seoul Sista, logo, Mixus studio

Deze visuele identiteit wordt doorgevoerd op diverse visuele uitingen. De menukaart ontwerpen zijn op een moderne manier ingezet. Als steunkleur gebruiken we een smaragd groen welke het roze complimenteert en aansluit bij het groen in het interieur. Omdat Seoul Sista de eerste maanden met een uitsluitend een all-you can eat concept zal hanteren moet de menukaart een duidelijke en overzichtelijke indeling moeten hebben welke correspondeert met de bijbehorende invulkaart. We hebben ervoor gekozen om geen foto’s te maken van ieder gerecht, omdat de klant nieuwsgierig te maken nieuwe dingen te proberen. Illustraties en grote foto’s maken de menukaart modern en speels en geven een hint van de gerechten. De roze kaarten vallen op en geven de tafels extra allure.

Mixus studio, Seoul Sista menu

Van de menukaarten werd ook een allergenen versie gemaakt. Hiervoor creëerden we symbolen die allemaal een eigen allergie aanduiden. Deze staan per gerecht afgebeeld en verwijzen naar een legenda voor op de kaart. Op deze manier is per gerecht makkelijk te zien welke allergenen het gerecht bevat. Belangrijk was dat de kaart dezelfde look-en feel zou hebben als de ‘gewone’ menukaart ontwerpen zodat bezoekers met allergieën zicht niet opgelaten voelen. 

Door het grote aanbod aan dranken is er gekozen voor een aparte drankenkaart. De drankenkaart is onderverdeeld in warme, kouden en alcoholische dranken. Door de samenwerking met Warsteiner is er een groot en divers aanbod aan bieren waardoor er voor een tweeluik is gekozen.

Iedere klant krijgt een invulkaart waarop zij per ronde in kunnen vullen welke en hoeveel gerechten zijn willen bestellen. Het is belangrijk dat deze kaart overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is voor zowel de klant als het personeel van Seoul Sista. Omdat Koreaanse barbecue onbekend is bij het grote publiek hebben we een handleiding bedacht, waarop gasten kunnen zien hoe de Koreaanse barbecue precies gegeten moet worden. De beknopte handleiding staat of tafel en verteld dat het gegrilde vlees in een vers slablad gewikkeld met worden tezamen met Koreaanse saus en Banchans (zuurtjes). Tevens vertelt de kaart over het belang van soep in de Koreaanse keuken. Zo kan iedereen een echte Koreaanse barbecue meester worden.

Mixus studio, Seoul Sista gebruiksaanwijzing en bestelformulier

Seoul Sista, visual, Mixus studio

Ook een huisstijl laten ontwerpen, een menukaart laten maken of opzoek naar passende horeca marketing voor uw onderneming? Of wil je meer weten of dit project? Neem dan contact met ons op.

“We werken met plezier samen met Mixus Studio. De creativiteit en flexibiliteit van Miranda en Maxime zijn werkelijk inspirerend. Hun designs sluiten altijd perfect aan bij onze wensen. Ze begrijpen onze visie en weten deze op unieke en meeslepende wijze tot leven te brengen. Elk detail wordt met zorg uitgewerkt, wat resulteert in een consistente en krachtige merkidentiteit.Ze luisteren altijd naar onze feedback en zijn betrokken bij ons succes. Ze leveren keer op keer verbluffende resultaten, met flexibiliteit en professionaliteit. Kortom, Mixus Studio is een fantastisch ontwerpteam dat we van harte aanbevelen. Hun creatieve vaardigheden en nauwkeurige ontwerpen maken hen de perfecte partner voor het realiseren van jouw visie.”
Seoul Sista