OLVG West

Print

Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis gaan samen verder als één ziekenhuis, onder de naam OLVG Oost en OLVG West.

Voor de nieuwe aanbouw van het OLVG-West werden wij door Betiche, visuele beleving gevraagd om een wandontwerp te creëren voor een buitengevel voor de derde verdieping van de nieuwe uitbouw. Omdat de patiënten vanuit de kamers anders uitkijken op een muur wilt het ziekenhuis een print met het thema natuur. Het is van groot belang dat de print rust uitstraalt en niet te prikkelend is. Het thema natuur komt terug in het hele ziekenhuiscomplex omdat de natuur een helende kracht zou bijdragen aan het herstel van de patiënten.

Het werk van ruim 40 meter is opgebouwd uit drie verschillende vergezichten. De beelden worden gescheiden door bomen die op de voorgrond staan. Dit creëert de illusie van een groot doorlopend landschap. Door de bomen en bladeren op de voorgrond is een gevoel van diepte gecreëerd waardoor de beelden (hoewel ze enorm groot zijn) toch intiem en is het alsof je naar een schilderij kijkt. Vanuit de kamers van de hartbewaking kijkt de toeschouwer naar een rustgevende en adembenemende wereld. Afhankelijk van de plek waar hij of zij zich op de afdeling bent, ziet deze een andere voorstelling.

OLVG West, wandontwerp buiten, Mixus stuido

Mixus_studio_OLVG_west_001

OLVG West, wandontwerp, Mixus stuido

OLVG West, ontwerp wanden, Mixus stuido

Tevens maakten wij passende belettering voor op de deuren van de nieuwe OK’s, de nieuwe Opdekkamers en de bestaande OK deuren. Hier was vorm even belangrijk als functie. Verder moest het aansluiten bij de bestaande huisstijl van OLVG. De functie van deze lettering is er belangrijk, maar het moest er ook goed uitzien. Daarom hebben we meerdere testen gemaakt met verschillende afmetingen en plaatsingen om tot een perfect resultaat te komen.

OLVG West, wandontwerp binnen, Mixus stuido

Ook opzoek naar een grafisch ontwerp voor uw visuele communicatie en drukwerk of meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op.

“Mixus studio bruist van de creativiteit. Je weet altijd zeker dat ze de vraag van klant vertalen in iets bijzonders, in iets onverwachts: visueel interessante wandontwerpen en signing die passen bij het gebouw en de mensen.
Met veel plezier werk ik met Maxime en Miranda aan mooie uitingen die het gebouw vervolmaken.”
Joyce Onverwagt, Betiche, visuele beleving