Neem contact met ons op
info@mixusstudio.com

 

010 – 760 35 68

OLVG West

Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis bundelen hun krachten en gaan verder als één ziekenhuis, met de namen OLVG Oost en OLVG West. Voor de nieuwe aanbouw van OLVG-West kregen we de opdracht van Betiche, visuele beleving, om een wandontwerp te creëren voor een buitengevel op de derde verdieping van de nieuwe uitbreiding. Het ziekenhuis wilde een print met een natuurthema, omdat patiënten anders zouden uitkijken op een blinde muur. De print moest rust uitstralen en niet te stimulerend zijn, omdat de natuur als helend wordt ervaren voor het herstel van de patiënten.

Het wandontwerp, dat ruim 40 meter lang is, bestaat uit drie verschillende vergezichten, gescheiden door bomen op de voorgrond. Dit creëert de illusie van een uitgestrekt landschap en geeft een gevoel van diepte, waardoor de grote beelden toch een intieme uitstraling hebben, vergelijkbaar met het kijken naar een schilderij. Vanuit de kamers van de hartbewaking kunnen patiënten genieten van een rustgevend en adembenemend uitzicht op een natuurlijke wereld.

Daarnaast hebben we passende belettering ontworpen voor de deuren van de nieuwe OK’s, Opdekkamers en de bestaande OK deuren. Hierbij was zowel vorm als functie belangrijk, en moest het aansluiten bij de bestaande huisstijl van OLVG. Door verschillende tests uit te voeren met verschillende afmetingen en plaatsingen, hebben we gezorgd voor een perfect resultaat dat zowel functioneel als esthetisch verantwoord is.

Benieuwd naar grafisch ontwerp voor uw visuele communicatie en drukwerk, of wilt u meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op.

“Mixus studio bruist van de creativiteit. Je weet altijd zeker dat ze de vraag van klant vertalen in iets bijzonders, in iets onverwachts: visueel interessante wandontwerpen en signing die passen bij het gebouw en de mensen.
Met veel plezier werk ik met Maxime en Miranda aan mooie uitingen die het gebouw vervolmaken.”

Joyce Onverwagt, Betiche, visuele beleving

Category

Interieur Prints