Neem contact met ons op
info@mixusstudio.com

 

010 – 760 35 68

De Piloot

De Piloot is een openbare school voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs, gericht op leerlingen met onderwijsbelemmeringen als gevolg van diverse vormen van gedragsproblematiek. In samenwerking met Betiche, visuele beleving, hebben we zeven passende wandontwerpen gemaakt voor het nieuwe gebouw, verzorgd door Jorissen Simonetti Architecten. Het thema voor deze opdracht was rust en natuur, passend bij de serene leeromgeving die de architecten voor ogen hadden.

Onze inspiratie begon met een grondige verkenning van het nog in aanbouw zijnde pand. We lieten ons leiden door de structuur, het natuurlijke materiaalgebruik en de lichtinval, allemaal ontworpen om een rustige omgeving te creƫren. Vervolgens deden we uitgebreid onderzoek naar de behoeften van de doelgroep, om zo prikkels te identificeren die positief en negatief kunnen werken. Het materiaal dat het beste bij de sfeer en doelgroep paste, bleek handgeschept papier te zijn vanwege zijn veelzijdigheid en speelsheid, en omdat het kinderen de mogelijkheid biedt om hun gedachten uit te drukken.

We sneden bladeren uit handgeschept papier en lieten deze op hoge resolutie fotograferen door een gespecialiseerde fotostudio, om zo hun levendigheid te behouden bij het 100 keer vergroten van de afbeeldingen. Het handgemaakte ontwerp benadrukte de speelsheid van het project, waarbij de schaduwen van de bladeren nauwkeurig werden afgestemd op de lichtinval van de ruimte. Elke ruimte kreeg een thema toegewezen, zoals ‘speel’, ‘droom’, ‘beleef’, ‘ervaar’, ‘leer’ en ‘ontdek’, wat hielp om de omgeving rustig te houden.

Het resultaat is verbluffend: de wandontwerpen lijken zo levensecht dat zowel ouders als kinderen eraan willen voelen om te kijken of ze driedimensionaal zijn.

Voor een uniek grafisch ontwerp of meer informatie over dit project, neem contact met ons op.

Category

Interieur Prints