Neem contact met ons op
info@mixusstudio.com

 

010 – 760 35 68

Nihon no hanga

Nihon no Hanga is gehuisvest in een 17e-eeuws grachtenpand in het hart van Amsterdam. Het is een privémuseum dat gewijd is aan tentoonstellingen rond een verzameling Japanse prenten uit de 20e eeuw, verzameld gedurende 30 jaar door Elise Wessels. Tijdens de openingsmaanden in mei en november worden bezoekers uitgenodigd voor rondleidingen en andere evenementen in dit prachtige museum. Nihon no Hanga werkt samen met specialisten en musea over de hele wereld en ontvangt positieve reacties van zowel nationaal als internationaal publiek. Het museum streeft ernaar de kennis van moderne en hedendaagse Japanse houtsneden en drukkunst te vergroten.

Wij kregen de opdracht om de catalogus te maken voor één van de tentoonstellingen. De wens was een frisse, overzichtelijke stijl waarin de Japanse prenten centraal zouden staan. Het doel van de catalogus is om bezoekers meer achtergrondinformatie te geven over de tentoonstelling en de kunstwerken, evenals te dienen als naslagwerk en mooie herinnering aan de tentoonstelling.

Na de positieve ontvangst van de eerste catalogus, mochten we dezelfde stijl voortzetten in de museumcatalogi van inmiddels 5 opeenvolgende tentoonstellingen.

Elke catalogus heeft een eigen subtiel karakter dat aansluit bij het thema van de expositie. We maken gebruik van een veelzijdig grid, wat zorgt voor een speelse en prikkelende opmaak. De teksten van Maureen De Vries zijn informatief en beeldend geschreven, waardoor de boekjes van eerdere tentoonstellingen een prachtige aanvulling vormen op de boekencollectie van elke kunstliefhebber. Catalogi en andere publicaties zijn hier te vinden.

Op zoek naar een uniek grafisch ontwerp of meer informatie over dit project? Neem dan contact met ons op.

Category

Drukwerk