Nihon no hanga

Print

Nihon no hanga is gevestigd in een 17e-eeuws grachtenpand in het centrum van Amsterdam. Het is een privémuseum gewijd aan tentoonstellingen die zijn gemaakt rond een verzameling 20e-eeuwse Japanse prenten. De prenten zijn verzameld gedurende 30 jaar door Elise Wessels. Tijdens de openingsmaanden in mei en november worden bezoekers uitgenodigd voor rondleidingen en andere evenementen in het prachtige museum.

Nihon no hanga werkt samen met specialisten en musea over de hele wereld. De tentoonstellingen worden positief ontvangen door een zowel een nationaal-als internationaal publiek. Het museum streeft ernaar de kennis van moderne en hedendaagse Japanse houtsneden te vergroten.

Wij werden gevraagd de catalogus te maken voor één van de tentoonstellingen. De wens was een frisse, overzichtelijke stijl waarin de Japanse prenten de hoofdrol zouden spelen. Het doel van de catalogus is om bezoekers meer achtergrondinformatie meer te kunnen geven over de tentoonstelling en kunstwerken. Maar ook om te dienen als naslagwerk en mooie herinnering aan de tentoonstelling.

Toen de eerste catalogus positief ontvangen werd, hebben we de stijl mogen voortzettend in de museumcatalogussen van inmiddels al 4 opeenvolgende tentoonstellingen.

Elke catalogus heeft een eigen subtiel karakter welke aansluit bij het thema van de exhibitie. We maken gebruik van een veelzijdig grid, waardoor de opmaak speels en prikkelend is. De teksten van Maureen De Vries zijn informatief en beeldend geschreven waardoor ook boekjes van eedere tentoonstellingen een prachtige aanvulling zijn op de boekencollectie van elke kunstliefhebber.

Catalogussen en andere publicaties zijn hier te vinden.

Ook opzoek naar een uniek grafisch design of meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op.