Neem contact met ons op
info@mixusstudio.com

 

010 – 760 35 68

Sally’s Salads

Sally’s Salads, gelegen in de Erasmus Plaza te Rotterdam, biedt een gezond alternatief voor de snelle, ongezonde hap, oftewel: gezond fastfood. Wij kregen de opdracht om een aantrekkelijke visuele identiteit te ontwikkelen voor deze nieuwe start-up. Het was essentieel dat deze identiteit een eenvoudige, gezonde en snelle uitstraling had zonder goedkoop over te komen. Met het oog op toekomstige uitbreiding moest er een eigenzinnige en tijdloze basis worden gelegd. Door gebruik te maken van een vooraf bepaald kleurenpalet van de klant hebben we een visuele identiteit gecreëerd die al hun kernwaarden weergeeft.

Iconen spelen een belangrijke rol binnen de huisstijl van Sally’s Salads. Alle iconen zijn handgetekend en uniek, wat de saladebar een eigen karakter geeft en tegelijkertijd zorgt voor een duidelijke beeldtaal die typisch is voor een fastfoodketen.

Deze huisstijl-elementen zijn terug te vinden in diverse vormen van visuele communicatie. Het logo heeft een eenvoudige basis. Sally’s Salads is ontstaan uit frustratie over het gebrek aan gezond en betaalbaar eten in Rotterdam. Het 4-stappenplan stelt klanten in staat om hun favoriete salade samen te stellen, waardoor een duidelijk en overzichtelijk menu van groot belang is.
Gezien het feit dat ongeveer 90% van de bezoekers van de Erasmus Plaza studenten zijn en Rotterdam meer dan 157 verschillende nationaliteiten kent, is er gekozen voor overwegend Engelstalige communicatie. De menu’s hebben een krachtige lay-out en zijn door het gebruik van de iconen voor iedereen begrijpelijk, ongeacht nationaliteit. Ook de tweetalige website heeft een duidelijke en simpele basis en is geoptimaliseerd met relevante zoekwoorden voor een goede online vindbaarheid.

Om Sally’s Salads ook op social media te promoten, hebben wij gedurende de eerste twee maanden het Facebook- en Instagram-account beheerd. Met sterke fotografie, ontwerpen, slogans en een consistente stijl hebben we een trouwe volgersbasis opgebouwd en Rotterdam laten kennismaken met Sally’s Salads.

Sta je op het punt om ook een restaurant te openen in Rotterdam en omstreken en wil je een huisstijl laten ontwerpen? Is jouw onderneming toe aan vernieuwing? Of wil je meer informatie over dit project? Neem dan contact met ons op.

“Door mijn samenwerking met Mixus studio heeft mijn merk een echte identiteit gekregen waar ik super trots op ben. De dames van Mixus zijn zeer creatief, denken goed mee, zeer professioneel en enorm goed in wat zij doen! Zij begrepen precies waar ik heen wilde met dit merk en hebben dat perfect toegepast in de praktijk. Ik kan geen beter resultaat wensen. Ik heb mijn frisse en succesvolle start mede aan Mixus te danken!”

M. Goren, Sally’s Salads

Category

Drukwerk, Huisstijl Ontwerp