The Poké Box

Huisstijl ontwerp

The Poké Box, logo, Mixus studio

The Poké Box is de nieuwste Poké hit in Rotterdam. Poké bowls zijn dé trend van dit moment. Deze van oorsprong Hawaiiaanse vissalades zitten bomvol smaak, zijn gezond en je kunt er eindeloos mee variëren. Een nieuw en hip bedrijf vraagt natuurlijk ook om een sterke visuele identiteit.

Wij werden gevraagd om deze nieuwe huisstijl te creëren. The Poké Box is opgericht door twee jonge mannen die door de restaurants van hun ouders, het horeca vak al van kleins af aan mee hebben gekregen. Het is voor de eigenaren belangrijk om te werken met lokale en verse ingrediënten. Zo werken ze onder andere met Schmidt Zeevis, Jordy’s Bakery en Giraffe Coffee. Allemaal Rotterdamse bedrijven waarbij kwaliteit en ambacht hoog in het vaandel staat. Dit concept hopen de eigenaren van The Poké Box in de toekomst ook in andere steden voor te zetten.

De uitstraling van de zaak moet rauw en warm zijn, maar ook kwaliteit uitstralen. De doelgroep zijn young professionals tussen de 25 en 35 jaar oud. Echte stadsmensen die zich begeven op de hipste plekken en zich bezig houden met een gezonde levensstijl. Het interieur werd verzorgd door Smeele.

Voor het logo creëerden we een modern logo welke al deze ingrediënten omvat. Het resultaat is een boxvormige vis. De staart van de vis ontstaat door twee eetstokjes welke de vis vast lijken te hebben. Een maaltijd die vers uit de zee is gevist, vers in jouw salade. Het is een pakkend en sterk beeld welke op alle uitingen goed is toe te passen. Het is zowel industrieel en jong als kwalitatief hoogstaand.

The Poké Box, belettering buitengevel, Mixus studio

The Poké Box, menuschermen, Mixus studio

Het pand waar The Poké Box zich heeft gevestigd aan de Wijnhaven in Rotterdam was donker en verouderd. Het plan van Smeele was dan ook om een lichte en open ruimte te creëren waarin een bar in de vorm van een box het centrale punt zou zijn. Om dit te bewerkstelligen moest er eerst nog flink verbouwd worden. Om tijdens de verbouwing ook al de aandacht te trekken creëerden wij een raamafplakking welke zowel diende als aankondiging van de nieuw te komen onderneming als promotie voor de website en social media waar voorbijgangers alvast meer te weten kon komen over de onderneming.

The Poké Box, raamafplakking, Mixus studio

Op het menu van The Poké Box wordt uitsluitend gebruik gemaakt van illustraties. Gezien het aantal stappen en de keuzes riant zijn was het belangrijk om een overzichtelijke menukaart te maken. De gebruikte illustratieve stijl zorgt voor een rustig geheel met een moderne uitstraling.

Om het stappenplan nog beter weer te geven maakten we een grafische voorstelling welke groot op de wand bij de balie in de zaak is geplaatst. Zo kunnen klanten snel zien hoe het systeem van The Poké Box werkt.

The Poké Box, stappenplan, Mixus studio

Tevens creëerden we nog meer uitingen zoals stempelkaarten waarmee de klanten voor een gratis maaltijd kunnen sparen, flyers en uitnodigingen voor de opening.

Het resultaat is een uitdagende, opvallend en fris huisstijl ontwerp waar je niet omheen kan.

The Poké Box, website, Mixus studio

Ook een huisstijl laten ontwerpen of een professionele website laten maken? Neem dan contact met ons op.

“Wij hebben Mixus studio benaderd met de vraag of ze een pakkende logo en huisstijl konden creëren voor ons. Uiteindelijk zijn wij, The Poké Box, zeer te spreken over het eindresultaat. Mixus studio luistert goed naar de wensen van de klant en denkt zowel creatief als out of the box mee.”
Hench Hsu, The Poke Box